Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 10-12-2007

Inbraak winkel

VEENENDAAL Op maandag 10 december om 03.00 uur vond op de Hoofdstraat een inbraak in een winkel plaats waarbij door de verdachten een hoeveelheid geld was buitgemaakt.

Volgens de melding van een getuige reden de twee verdachten na de inbraak weg op een rode scooter in de richting van de Markt. Agenten van een noodhulpvoertuig zagen de verdachten rijden en zetten de achtervolging in waarbij de scooter met hoge snelheid wegreed in de richting van het Scheepjeshofplein. Daar raakten de agenten het zicht op de verdachten kwijt omdat zij tussen de paaltjes bij het Scheepjeshofplein doorreden. Met diverse eenheden werd de omgeving rond het Verlaat, de Pollux en het Zuiderkruis uitgekamd maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Van één verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een jongen van ongeveer 17 jaar oud, licht getint uiterlijk en gekleed in een zwarte bodywarmer met daaronder een grijs geblokte trui en een donkere broek. De verdachte droeg om zijn hoofd een zwarte sjaal.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Veenendaal op het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Bewoner overloopt inbreker

VEENENDAAL Een 38-jarige inwoner van Veenendaal kreeg de schrik van zijn leven toen hij bij thuiskomst in zijn woning ontdekte dat enkele verdachten probeerden bij hem in te breken.

De aangever kwam op zondagmiddag tussen 12.30 en 12.45 uur thuis en hoorde breekgeluiden bij de achterzijde van de woning. Toen de verdachten de bewoner ontwaarden gingen zij er spoorslags vandoor achterna gezeten door de bewoner.

Om de bewoner op afstand te houden keerde één van de verdachten zich om en bedreigde de man met een steekvoorwerp. De drie onbekende inbrekers vertrokken in een grijze personenauto, mogelijk van het merk Peugeot.

Het signalement van de verdachten luidt:

- Verdachte 1 : Man, blank of lichtgetint uiterlijk, tussen 1.70 en 1.75 meter lang, breed postuur, zwart kort haar met een lichte slag, bolle wangen en gekleed in een antracietkleurige jas.

- Verdachte 2 : Man, blank of lichtgetint, tussen 1.75 en 1.85 meter lang, normaal postuur en droeg een zwarte muts. De man was gekleed in een lichte dikke beige trui met een rits.

- Verdachte 3 : Man, eveneens blank of lichtgetint, tussen 1.75 en 1.80 meter lang, tenger postuur.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Veenendaal op het telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft zondagmorgen om 07.55 uur een 29-jarige Pool aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd tijdens een alcoholcontrole gecontroleerd op de Rijksweg A12 en blies 485 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een boete van 390 euro.