Gemeente Gouda


Gouda vertrouwt op veerkracht (7-12-2007)

De mogelijke komst van de tentoonstelling van Sooreh Hera naar Gouda leidt tot veel discussie en emotie in Nederland. In Gouda gaan we daarover met elkaar in gesprek en geven ruimte aan de meningen en gevoelens die er leven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda vertrouwt op de veerkracht van de Goudse samenleving.

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda is van mening dat de overheid de grootst mogelijke terughoudendheid in acht dient te nemen als het gaat om de beoordeling van kunst. Het college zal daarom geen inhoudelijk oordeel uitspreken over de keuze van het museum om mogelijk het werk van Sooreh Hera tentoon te stellen. In Nederland zijn vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst heel belangrijke waarden. Daarover bestaat geen discussie. Een ieder die zich gekwetst of beledigd voelt door kunst of anderszins heeft de mogelijkheid om de rechter te vragen zich hierover uit te spreken.

Gouda is een stad waar 126 nationaliteiten samenleven op een oppervlakte van vier bij vierenhalve kilometer. Het gemeentebestuur zet zich al jaren lang met vele partijen in om mensen dichter bij elkaar te brengen en op een respectvolle manier met elkaar in gesprek te gaan.

De mogelijke komst van de fototentoonstelling naar Gouda leidt tot verschillende opvattingen in onze stad. In Gouda mogen en kunnen mensen verschil van mening hebben, maar daarover gaan we wel met elkaar in gesprek. Wij hebben veel vertrouwen in de veerkracht van de Goudse samenleving. Die heeft zich in het recente verleden al vaker bewezen. Burgemeester Wim Cornelis: "Gouda is een vitale stad en wij weten hier mee om te gaan."