Politie Flevoland

Alcoholcontroles

ALMERE, 10-12-2007 o Bij alcoholcontroles vrijdag- en zaterdagnacht zijn 32 bestuurders aangehouden. Hiervan kregen er 25 daadwerkelijk een proces-verbaal terzake het rijden onder invloed van alcohol. Acht van hen waren beginnend bestuurder. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd.

De controle werden vrijdagnacht uitgevoerd op de Cinemadreef en de Spoordreef in Almere. Van de 723 bestuurders werden er 21 aangehouden. Zes van hen mochten na de ademanalyse vertrekken. De overigen kregen een proces-verbaal. Van deze vijftien verdachten waren er vier beginnend bestuurder.
Een 21-jarige automobilist uit Almere reed niet alleen onder invloed van alcohol, maar bleek ook een bolletje cocaïne bij zich te hebben. Een andere 21-jarige Almeerder had twee grote plakken hasj bij zich.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Havendreef en de Polderdreef in Almere. Hier werden twaalf bestuurders aangehouden, waarvan er vier beginnend bestuurder waren. Eén bestuurder ging na de ademanalyse vrijuit.
Een 64-jarige vrpeouw uit Hilversum was niet in staat om de ademanalyse te voltooien. Haar werd een bloedprioef afgenomen. Een 20-jarige Almeerder reed niet onder invloed van alcohol, maar was wel in het bezit van twee zakjes weed.
Een 20-jarige Almeerder was betrokken bij een aanrijding op de Hospitaalweg. Hij blies 430 ug/l (0,99 promille).