Gemeente Bussum

De Begrotingskrant in uw brievenbus

Waar geeft de gemeente Bussum in 2008 haar geld aan uit? Wat betaalt u volgend jaar aan gemeentelijke belastingen? Dat en meer vindt u terug in de Begrotingskrant. Elk huishouden in de gemeente Bussum ontvangt in de week van 10 december deze krant op de mat (behalve huishoudens met een nee/nee sticker).

De Begrotingskrant is de vertaling van de begroting voor 2008. Dit is het derde jaar dat de uitgave verschijnt.

Met de begroting stelt de gemeenteraad vast welke financiële kaders gelden voor beleid en projecten van de gemeente. Het beleid en de activiteiten zijn verdeeld over 12 werkvelden. In de Begrotingskrant vindt u per werkveld een omschrijving van wat de gemeente wil bereiken, wat ze ervoor gaat doen en wat het mag kosten. De werkvelden zijn: Algemeen bestuur, Openbare orde en veiligheid, Verkeer en vervoer, Economische zaken, Onderwijs, Kunst en cultuur, Sport en recreatie, Zorg en welzijn, Werk en inkomen, Natuur en milieu, Ruimtelijke inrichting en Volkshuisvesting.

Lagere Lasten

In de Begrotingskrant leest u onder meer dat de lasten voor de inwoners in 2008 lager worden. Toch is er komend jaar voldoende geld voor investeringen in de (elektronische) dienstverlening, handhaving in de openbare ruimte, de Brede School, het milieubeleid en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).