Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavond brandweergarage Cothen-Langbroek

Het gemeentebestuur is samen met de brandweerkorpsen uit Cothen en Langbroek bezig met de herhuisvesting van beide korpsen. Dat heeft geleid tot aankoop van een perceel grond aan de Cotherweg 14 met de bedoeling de brandweer uit Cothen en Langbroek in één nieuwe brandweergarage onder te brengen.

Ontwerp
Architectenbureau Zeeman heeft begin dit jaar de opdracht gekregen de brandweergarage te ontwerpen. Inmiddels is het (voorlopig) ontwerp zover ontwikkeld, dat iedereen daar kennis van kan nemen.

Informatieavond op maandag 10 december
Omwonenden, eigenaren van aangrenzende percelen en belangstellenden zijn daarom van harte welkom bij de informatieavond op maandag 10 december a.s. van 20.00 uur tot 21.30 uur in het dorpshuis van Langbroek. De omwonenden en eigenaren van aangrenzende percelen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Deze avond is bedoeld om het ontwerp van het bouwplan te tonen, een toelichting te geven op het ontwerp en eventuele vragen te beantwoorden. Op die avond zijn hiervoor vertegenwoordigers van de brandweer en medewerkers van de gemeente aanwezig. Er wordt dan ook informatie gegeven over de procedure die het bouwplan op deze locatie mogelijk moet maken. Vanaf donderdag 20 december a.s. wordt het bouwplan zes weken ter visie gelegd in het kader van de inspraakprocedure. Op de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl kunt u vanaf dinsdag 11 december het ontwerp bekijken.