Gemeente Waalwijk plannen voormalige C1000

Voorlichtingsbijeenkomst voormalige C1000 St. Antoniusstraat

De voormalige C1000 supermarkt aan de St. Antoniusstraat in Waalwijk staat al geruime tijd leeg. Op maandagavond 10 december lichten gemeente en Bouwburo Van Santvoort bv. de plannen toe voor de herbestemming van deze locatie aan omwonenden en andere belangstellenden. Daarnaast besteden zij aandacht aan wat er na deze bijeenkomst gaat gebeuren en krijgen aanwezigen alle gelegenheid om hun vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 december aanstaande, aanvang 19.30 uur in de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis in Waalwijk. De nieuwbouw sluit aan op de inmiddels gerealiseerde woningbouw aan de Orffstraat en de bebouwing aan de Meyerbeerstraat. Het perceel krijgt geen in- en uitrit op de St. Antoniusstraat, maar voor voetgangers is er wel een verbinding.
In totaal worden 16 grondgebonden eengezinswoningen gerealiseerd. Een deel hiervan is bestemd voor starters en een deel valt in een hogere prijsklasse.
Het gemeentebestuur is voornemens om medewerking te verlenen aan het plan, maar omdat de nieuwbouw niet past binnen het geldende bestemmingsplan moet hiervoor een zogenaamde vrijstellingsprocedure doorlopen worden. Deze procedure start naar verwachting na de jaarwisseling.

Publicatie datum 29-11-2007