Gemeente Breda

Informatieavond maandag 10 december over beperkt bouwen in buitengebied

LandgoederenzoneHB_gr.GIF

Op maandag 10 december houdt de Gemeente Breda een informatieavond over de ontwerpbeleidsnota Groen en Rood. De nota behelst een voorstel om beperkt bebouwing in het buitengebied toe te staan om te kunnen investeren in natuurprojecten. Van 6 december tot en met 16 januari 2008 kan iedereen op de ontwerpnota Groen en Rood reageren.

Tijdens de informatieavond geeft de gemeente een toelichting op de plannen en op de randvoorwaarden die gaan gelden voor (nieuw)bouw in het buitengebied. Ook de natuurprojecten waarmee de gemeente als eerste aan de slag gaat worden besproken. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, Breda, start om 19.30 uur en is omstreeks 22.00 uur afgelopen. De zaal is vanaf 19.15 uur open.

Nota in te zien

De ontwerpbeleidsnota Groen en Rood ligt ter inzage op:


- het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, Breda, bij de balie Voorlichting


- het dienstencentrum Prinsenbeek, Schoolstraat 11


- het dienstencentrum Ulvenhout, Dorpsplein 13


- de bibliotheek Teteringen, Scheperij 13.

De nota staat ook op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, onder Beleid, Bouwen en wonen, Ruimtelijke Ordening.

Reactiemogelijkheden

Belanghebbenden die schriftelijk willen reageren, kunnen hun reactie sturen naar: het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Breda, postbus 3920, 4800 DX Breda.

Digitaal reageren kan via de website van de gemeente. Op www.breda.nl, onder Beleid, Bouwen en Wonen, Ruimtelijke Ordening vindt u de nota en de link naar het elektronisch formulier.

Een greep uit de ontwerpnota

Voornamelijk aan de westkant van Breda kunnen op beperkte schaal nieuwe woningen worden gebouwd. Wie in het buitengebied wil bouwen wordt gevraagd een bedrag van EUR 140.000 per kavel te storten. De helft van dit bedrag gaat naar de provinciale Ruimte voor Ruimte fonds, waarmee de provincie de verwijdering van oude stallen en schuren betaalt. De andere helft gaat naar een nieuw gemeentelijk fonds voor Kwaliteitsverbetering Buitengebied. Het fonds Kwaliteitsverbetering Buitengebied wordt ook gevoed door een bijdrage van EUR 3 per m2 grond die van projectontwikkelaars wordt gevraagd bij stedelijke uitbreidingen in het buitengebied. Dit gemeentelijke fonds gebruikt Breda om te investeren in nieuwe natuur.