Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Hulpverlening in Arnhemse Emmastraat

Publicatiedatum: 8-12-2007 20:41:25

ARNHEM - Politie en brandweer hebben zaterdagmiddag 8 december rond 14.40 uur hulp moeten verlenen aan een 74-jarige bewoner van een pand aan de Emmastraat. Door de brandweer werd hiervoor ondermeer een hulpverleningsvoertuig in gezet. De betrokken bewoner kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Het slachtoffer was tijdens het snoeien van een klimop deels door het achterbalkon van zijn woning gezakt. Hoewel hij met maar één been door een hoek van het balkon zakte, hield de man zich voor de zekerheid vast aan een stalen railing. Een positie waaruit hij zich op eigen kracht niet meer kon bevrijden. Naar verluidt zou pas na enige tijd zijn opgevallen dat de man zo op zijn balkon hing, waarna buurtbewoners de hulpverleningsdiensten waarschuwden. Die slaagden erin de inmiddels onderkoelde man te bevrijden. De ambulancedienst en een bekende van het slachtoffer hebben zich vervolgens over hem ontfermd.

Door de brandweer is de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Arnhem over het incident geïnformeerd. Die hebben later op de middag nog een onderzoek ingesteld. Ook de technische recherche van de politie zal een onderzoek naar de toedracht van het incident in stellen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | perspiket
Harry Munniksma
0318 688 221