Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Gewonden bij verkeersongeval A30

Publicatiedatum: 8-12-2007 21:07:47

BARNEVELD - Bij een verkeersongeval op de A30 zijn zaterdagmiddag rond 17.10 uur drie mensen (licht) gewond geraakt, toen hun auto van de weg raakte. Alleen de bestuurder, een 20-jarige inwoner uit Veenendaal is afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn 19-jarige broer en hun 44-jarige moeder - eveneens afkomstig uit Veenendaal - kwamen met de schrik vrij. Van een aanvankelijk veronderstelde beknelling van inzitten van de auto bleek geen sprake. Door de schade konden de portieren van de auto echter niet meer worden geopend.

En dus werd de brandweer om assistentie gevraagd, zodat de bestuurder en diens moeder uit de auto bevrijd konden worden. De jongste inzittende had op eigen kracht de auto toen al verlaten. De slachtoffers werden verzorgd door twee ambulances, die daarbij nog assistentie kregen van de bemanning van een traumaheli. Kort voor 18.00 uur waren de slachtoffers bevrijd. De 20-jarige bestuurder is daarop afgevoerd naar het ziekenhuis in Amersfoort.

Vermoedelijke toedracht
De personenauto van de inwoners uit Veenendaal wilde over de A30, richting Ede rijden. Omdat het te druk was om in te voegen, zou de bestuurder zijn doorgereden een stukje zijn doorgereden over de vluchtstrook. De bestuurder heeft verklaard daar geschrokken te zijn en een stuurbeweging gemaakt te hebben, waardoor de auto in een slip geraakt zou zijn. Uiteindelijk botste de auto tegen twee bomen in de berm. Het voertuig kwam met de kofferbak tegen één van de bomen tot stilstand.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | perspiket
Harry Munniksma
0318 688 221

---