Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT ONDER EMBARGO TOT 8 DECEMBER 2007, 19.00 UUR

Speld van Verdienste van Sittard-Geleen voor de heren Halmans en Jongen

De heren Halmans en Jongen ontvangen, op 8 december 2007 om 19.00 uur in het Barbarazaaltje in Sanderbout, uit handen van burgemeester Sjraar Cox de Speld van Verdienste van Sittard-Geleen met bijbehorende oorkonde in goud.

Zij ontvangen deze Speld vanwege hun bijzondere verdiensten voor Muziekkorps St. Barbara Sanderbout. De heren Halmans en Jongen zijn vanaf de oprichting van Muziekkorps St. Barbara verbonden aan deze vereniging; dat wil dus zeggen dat zij beiden 55 jaar lid zijn van deze vereniging. Zij hebben niet alleen muzikaal hun bijdrage geleverd, maar hebben samen meegeholpen het muziekgezelschap uit te bouwen tot een vereniging die een belangrijke functie in de wijk, maar ook daarbuiten vervult.

De heer Halmans is inmiddels 25 jaar lid van het bestuur en de heer Jongen is 15 jaar lid van het bestuur. Het bestuur bestaat gemiddeld uit tien personen met elk speciale aandachtsgebieden. Voor beide heren geldt dat zij zich in het bijzonder bezig houden met de jeugdopleiding en de drumband. De vereniging telt 76 musicerende leden, waarvan 25 deel uitmaken van de drumband. De jeugdopleiding bestaat uit 16 leden.


---