Ingezonden persbericht



-PERSBERICHT-

Willemijn Verkaik in Europa's best bekeken televisieshow

De Nederlandse musicalactrice Willemijn Verkaik zal op 8 december een optreden geven in de Duitse televisieshow ?Wetten Dass..??. Willemijn promoot daarmee de musical ?Wicked? waarin zij in Duitsland de hoofdrol speelt.

In de televisieshow, waarin naast Kylie Minogue ook actrice Renée Zellweger en komiek Jerry Seinfeld te gast zullen zijn, zal Willemijn ondersteund door het voltallige ensemble van ?Wicked? een compilatie van de songs uit de musical ten gehore brengen. Speciaal hiervoor wordt een gedeelte van het decor uit de musical nagebouwd in de studio in Graz vanwaar het programma wordt uitgezonden. Een spannend optreden voor Willemijn want met kijkcijfers van rond de veertien miljoen staat ?Wetten Dass..?? al jaren bekend als een van Europa's best bekeken televisieshows.

De Musical ?Wicked? is gebaseerd op het boek van Gregory Maguire en is een spin-off van het bekende ?The Wizard of Oz?. De show is een hit op Broadway en West End en heeft ook in Duitsland een veelbelovende start gemaakt. Sinds de musical op 15 November in Stuttgart in première ging zijn al meer dan 120.000 kaarten verkocht.

Willemijn speelt in ?Wicked? de rol van de groen geboren en onbegrepen heks Elphaba. De Nederlandse zet met deze vertolking haar naam definitief op de kaart in de Duitse musicalscene.

Ook in Nederland zijn er al plannen om ?Wicked? op de planken te brengen.

?Wetten Dass..?? met Willemijn Verkaik is op Zaterdag 8 December om 20.15 uur op de Duitse zender ZDF te zien.


---