Gemeente IJsselstein


Wonen, werken en leren » Toerisme en promotie » Evenementen

Kerstconcert en kinderworkshop 'Striptekenen'

Datum: dinsdag 4 december 2007
Op Tweede Kerstdag organiseert het Stadsmuseum een kerstconcert in de Kasteeltoren. Kinderen kunnen in de kerstvakantie meedoen aan een workshop `Striptekenen': wees er snel bij; er is plek voor tien deelnemers.
Harpiste Anne-Marieke Meij Kerstconcert in sfeervolle Kasteeltoren In een prachtige omgeving, waarin u zich waant in de middeleeuwen, kunt u op Tweede Kerstdag genieten van een concert van Bauwien van der Meer (zang) en Anne-Marieke Meij (harp). Zij brengen onder meer folksongs van Britten, oud-Engels repertoire, liederen van Canon en Andriessen ten gehore.
De concerten vinden plaats om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur in de Kasteeltoren IJsselstein, Kronenburgplantsoen 9, 3401 BM IJsselstein. Bezoek ook de tentoonstelling spotprenten oud en nieuw Uw bezoek aan het concert is goed te combineren met de tentoonstelling 'Oud & nieuw - de jaarwisseling als kapstok voor humor en satire' in het Stadsmuseum. Deze tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 8 december tot en met 13 januari 2008.
lees meer

Kosten en reserveren
Entree combikaart Stadsmuseum/Kasteeltoren: volwassenen EUR 5,-; kinderen 4-12 jaar, kortingskaarten (vrienden van het Stadsmuseum en museumkaart) EUR 3,50; kinderen tot 4 jaar gratis. U kunt reserveren voor het concert tijdens openingstijden tel. (030) 688 68 00: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur. Het Stadsmuseum is Eerste Kerstdag en met oud & nieuw gesloten. Spotprent 'Prosit neujahr' uit 1909 Kinderworkshop striptekenen: geef je snel op
Ontwerp je eigen striptekening! In de kerstvakantie op donderdag donderdag 27 december of donderdag 3 januari, 14.00-15.30 uur kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar terecht in het Stadsmuseum voor een workshop striptekenen.
De workshops zijn op Joshua Peeters, een echte striptekenaar, leert je de fijne kneepjes van het vak. Ook kunnen de kinderen de tentoonstelling Oud & Nieuw Spotprenten bekijken. Deze prenten zijn ook een soort striptekeningen, soms grappig, soms een beetje grimmig of zelfs griezelig. De tekenaars laten hiermee zien wat ze van bepaalde personen of gebeurtenissen vinden: lees meer over de tentoonstellig 'Oud en nieuw spotprenten'.
De kosten voor de workshop zijn EUR 5.- inclusief bezoek aan het museum. Geef je snel op; er is plaats voor maar tien deelnemers per keer.
Stadsmuseum IJsselstein
Walkade 2
3401 DS IJsselstein
openingstijden: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur tel. (030) 688 68 00
www.stadsmuseum.nl