Saxion Hogescholen
BR>

do 29 november 2007

Saxion start met Toegepaste Psychologie

Saxion Hogescholen heeft van het Ministerie van OCW toestemming gekregen te starten met de bachelor Toegepaste Psychologie. Individuen maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben steeds meer behoefte aan professionals op hbo-niveau, die worden opgeleid om kennis en methoden uit de psychologie in de praktijk toe te passen. Daar speelt Saxion met deze nieuwe opleiding op in.Toegepaste Psychologie gaat in september 2008 in Deventer van start. Tijdens de open dag in Deventer op 8 december a.s. (van 10:00 tot 14:00 uur) wordt voorlichting gegeven over deze nieuwe opleiding.

Gedegen kennis van psychologie, psychodiagnostisch onderzoek, preventie en behandeling van gedragsproblemen, en aandacht voor verschillende leeftijdsgroepen vormen de basis van deze opleiding. Afgestudeerden in de Toegepaste Psychologie kunnen jong en oud ondersteunen bij een breed scala van problemen waarmee zij in hun privéleven (gezondheid, gezin, opvoeding), maar ook tijdens studie en werk, te maken kunnen krijgen.

Bachelor of applied psychology
Met het bachelor diploma van de opleiding Toegepaste Psychologie kunnen afgestudeerden terecht als bijvoorbeeld psychologisch medewerker, trainer, begeleider, adviseur (bijvoorbeeld op het gebied van studie of loopbaan) en toegepast onderzoeker.De nieuwe opleiding Toegepaste Psychologie is een verbreding en een verdieping van de Saxion studieroute Psychodiagnostisch Werk én vervangt deze. Na succesvolle afronding van de opleiding, ontvangt de student het diploma bachelor of applied psychology.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joop Cuppen directeur van de Academie Mens en Arbeid, 0570 - 603 073.