Ingezonden persbericht


27 november 2007

NK boulderen in poppodium Effenaar

Urban topsportspektakel met knallende afterparty

Op zaterdag 8 december strijden de beste klimmers van Nederland in een uniek sportevenement om de nationale titels bij het boulderen. Onder de noemer UrbanClimber staat de grote zaal van de Effenaar in het teken van topsport én feest. Techno DJ's Deetron (B), Sascha Funke (D) en Abe Duque (USA) staan na de prijsuitreiking garant voor een knallende afterparty.

UrbanClimber was al twee keer eerder te gast in de Effenaar, in 2005 en 2006. En niet zonder succes. De toeschouwer krijgt een boeiende en spectaculaire sportwedstrijd op hoog niveau voorgeschoteld, in een bijzondere setting. De klimwanden staan op het podium opgesteld, met aan weerskanten een groot videoscherm; een voor de tussenstand en een voor de actiebeelden. De presentatie is in handen van Y'skid. DJ Caz zorgt voor de muziek.

Topsport

Dertien klimmers (zeven heren, zes dames) zullen acte de présence geven. Zij hebben zich eerder dit seizoen al gekwalificeerd voor deze NK finale. Onder hen bevinden zich toppers als Casper ten Sijthoff (topsport A-status NOC*NSF en onlangs zevende bij het WK boulderen) en Jorg Verhoeven (High Potential status NOC*NSF en Wereldbekerwinnaar Allround 2007). Verhoeven behoort tot de absolute wereldtop. Hij bezet momenteel de vierde plaats op de wereldranglijst.

Boulderen

Boulderen is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen. Bij dit NK krijgen zowel dames als heren ieder vier korte klimroutes (boulders) voor hun kiezen. De klimmer met de meeste 'tops' mag zich kampioen van Nederland noemen. De boulders worden uitgezet op wanden van 4,5 meter hoog.

De dames betreden om 19.00 uur als eersten het podium. De mannen beginnen rond 21.00 uur aan hun titelstrijd. De prijsuitreiking zal omstreeks 23.15 uur zijn. Vanaf 23.30 uur is het tijd voor After UrbanClimber en nemen DJ's Deetron (B), Sascha Funke (D) en Abe Duque (USA) het heft in handen.


---

Over UrbanClimber:

UrbanClimber wordt georganiseerd door het team van Monk Bouldergym, onder auspiciën van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Monk is de eerste sportaccommodatie van Nederland die volledig is gericht op het boulderen. De hal gaat naar verwachting in het voorjaar van 2008 (opnieuw) open in Eindhoven.