Gemeente Oldebroek


Fittest voor Senioren

Begin maart 2007 is in de Gemeente Oldebroek het Groninger Actief Leven Model 'GALM' van start gegaan. Het GALM-project is een onderdeel van de Breedte Sport Impuls voor Senioren in de gemeente Oldebroek. Een traject dat gefinancierd en ondersteund wordt door de GSF, gemeente Oldebroek, de SWO Wezep-Hattemerbroek en de SOOO uit Oldebroek. Doel van dit traject is om senioren weer in beweging te zetten en/of te houden. Het GALM is een gevarieerd bewegingstraject waarbij senioren onder professionele begeleiding diverse sport- en spelactiviteiten aangeboden krijgen. In januari 2008 zal het tweede GALM-traject in de gemeente Oldebroek van start gaan.

Op zaterdag 8 december is er bij Fysiotherapie De Akker, Terbekeweg 53 in Elburg, de FITTEST voor senioren uit de gemeente Oldebroek.

De Fittest is bedoeld voor alle senioren die nooit of weinig aan sport hebben gedaan en nu willen weten wat voor bewegingsmogelijkheden ze nog hebben of het willen verbeteren ten aanzien van hun gezondheid, wat een belangrijke rol zal (gaan) spelen.

Bij de Fittest is een sportfysiotherapeut aanwezig om een en ander te begeleiden en de testuitslagen te bespreken. Aan de orde komen onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en reactiesnelheid. De Fittest wordt aangevuld met de meting van bloeddruk, lengte en gewicht. De resultaten worden aan het eind van de test besproken met een sportfysiotherapeut. Na anderhalf uur testen heeft de deelnemer een goed beeld van zijn of haar algemene conditie en wordt hij of zij in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een sportintroductieprogramma waarbij in 10 lessen kennis kan worden gemaakt met diverse vormen van sport en bewegen. Deze lessen starten in de week van 7 januari. Nadruk in het programma ligt op het plezier in bewegen en niet op presteren.

Gezien het persoonlijke belang wordt een bijdrage van ¤ 7,50 voor de Fitheidstest van de deelnemers verwacht.

Voor deelname aan het Galmproject wordt u lid van de GALMclub van één van beide oudereninstellingen. De kosten bedragen ongeveer ¤ 4,- per maand.

Wilt u graag deelnemen aan de Fittest, dan dient u zich vooraf op te geven. Dit kan tot 29 november bij de sectie Sociaal Cultureel Werk van de gemeente Oldebroek. Contactpersonen zijn Sharon Kroek (stagiaire Landstede Sport en Bewegen) en Johan Neevel (coördinator BSI Senioren) via telefoonnummer (038) 3769 693 of 06 21575937. Na opgave ontvangen de deelnemers nadere informatie.