Belinkomsten finale Junior Eurovisie Songfestival naar Unicef 23 oktober 2007, Hilversum - De AVRO zendt op 8 december de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival uit. Dit jaar doen zeventien landen aan het festival mee. De presentatie is in handen van Kim-Lian van der Meij en Sipke Jan Bousema.

Sipke Jan Bousema en Kim-Lian van der Meij presenteren op 8 december de finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Sipke Jan Bousema en Kim-Lian van der Meij presenteren op 8 december de finale van het Junior Eurovisie Songfestival.

Tijdens de halve en hele finale van het nationale Junior Songfestival ging een gedeelte van de bel- en sms-inkomsten naar Unicef. Tijdens deze internationale finale komen de belinkomsten volledig ten goede aan Unicef. Sipke Jan Bousema is naast presentator ook Special Representative van Unicef Nederland.

Water
Aan de finale doen zeventien landen mee: Armenië, Wit-Rusland, België, Bosnië Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Macedonië, Griekenland, Litouwen, Malta, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Zweden, Oekraïne en Nederland. De AVRO heeft 'water' als thema gekozen. Nederland staat wereldwijd bekend als een land dat expert is in waterbeheer en daarnaast is het thema actueel. Water laat zich bovendien vertalen in kracht, energie en vrolijkheid. Jeroen Rietbergen en Ronald Molendijk, drijvende krachten achter dance-act Soulvation, hebben het nummer One World geschreven dat gaat over de rechten van het kind. De deelnemers aan de finale zullen dit lied gezamenlijk ten gehore brengen.

Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland met 'Adem in - Adem uit'. Lisa, Amy en Shelley vertegenwoordigen Nederland met 'Adem in - Adem uit'.

Nederland wordt vertegenwoordigd door de zusjes Lisa (13), Amy (11) en Shelley (11) met het liedje 'Adem in - Adem uit'. De finale wordt op 8 december op Nederland 3 vanaf 20.15 uur rechtstreeks vanuit Ahoy Rotterdam uitgezonden. Vanaf 19.30 zendt de AVRO op Z@pp een programma uit waarin de drie zusjes gevolgd worden naar de grote dag van de finale.

juniorsongfestival.avro.nl www.junioreurovision.tv