Gemeente Teylingen

Teijlingerlaan/Teylingerlaan

Verkeersmaatregelen Teijlingerlaan/Teylingerlaan

06 december 2007

PERSBERICHT 5 december 2007 - Het college van de gemeente Teylingen heeft op 27 november jongstleden besloten een aantal verkeersmaatregelen te nemen in de Teijlingerlaan/Teylingerlaan in Sassenheim/Voorhout.

De maatregelen zijn:

* het instellen van eenrichtingverkeer vanaf de Rietschelftlaan richting N443/Carolus Clusiuslaan;

* het verwijderen van de bloembakken op dit gedeelte en hiervoor in de plaats andere wegversmallingen te plaatsen.
* de vrijgekomen bloembakken in te zetten op het gedeelte van de Teijlingerlaan vanaf de Hoofdstraat.

Asverspringingen

In 2006 heeft het college, naar aanleiding van klachten van bewoners, aanpassingen aan de weg aangebracht waarbij op drie plaatsen asverspringingen zijn gerealiseerd. De klachten hadden betrekking op de snelheid waarmee gereden werd en de hoeveelheid verkeer dat door de straat kwam. Aangezien de asverspringingen met name voor fietsers problemen gaven, omdat ze `klemgereden' werden op het moment dat auto's om de bloembakken heen moesten manoeuvreren, werden twee bloembakken verwijderd.

Het effect van de snelheidsremmende maatregel werd daarmee direct minder.

Enquête

Vanwege de complexiteit van de verkeerssituatie van de Teijlingerlaan/Teylingerlaan is besloten samen met de politie de situatie te onderzoeken en aan te pakken. Dit heeft geresulteerd in een enquête die in september huis aan huis is verspreid. De resultaten van de enquête hebben ertoe geleid dat het college bovengenoemde maatregelen gaat uitvoeren. Een onderdeel van het besluit is dat over zes maanden de maatregelen geëvalueerd worden. Klik hier voor de uitslag van deze enquête.

Verkeersbesluit

Voor het instellen van éénrichtingverkeer is een verkeersbesluit nodig. Dit besluit is apart gepubliceerd en ligt zes weken ter inzage van 12 december 2007 tot en met 23 januari 2008 in het gemeentekantoor in Sassenheim. Belanghebbenden kunnen hiertegen bezwaar maken.