Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 6 december

Fryslân, 06-12-2007 o Politieberichten van woensdag 5 december 07.00 uur t/m donderdag 6 december 07.00 uur

Surhuizum: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Lustenburg. Dinsdagavond kwam men vermoedelijk binnen via een niet goed afgesloten nooddeur. Uit een lokaal werd een computerscherm weggenomen. Namens de school deed een 51-jarige inwoner van Broeksterwoude aangifte.

Drachten: politie zoekt eigenaar groene damesfiets
De politie zoekt de eigenaar van een groene damesfiets van het merk Gazelle, type Grenoble. De fiets werd in de nacht van zaterdag 1 december op zondag 2 december door een 16-jarige inwoner van Drachten gestolen nabij de horecagelegenheid N-Joy op de Noordkade. De jongen is inmiddels verhoord en heeft de diefstal bekend. De politie roept de eigenaar van de fiets op om zicht te melden en alsnog aangifte te komen doen.

Leeuwarden: executieactie levert ruim 3000 euro op
De politie heeft maandag een executieactie uitgevoerd in Leeuwarden. In totaal zijn bijna 60 mensen bezocht. Een 34-jarige man heeft 271,88 betaald, een 35-jarige vrouw 1674, een 30-jarige man 430,00, een 20-jarige man 60,00 en een 34-jarige man 103,13. Van een 51-jarige man zijn een motor en een auto buiten gebruik gesteld voor een geldbedrag van in totaal 984,00. Verder is een 31-jarige man gegijzeld voor twee dagen, een 39-jarige man voor een dag en een 30- jarige man 79 dagen plus 6 weken. Deze drie personen konden hun boete niet betalen. Deze blijft overigens wel staan. Verder zijn er in totaal nog z'n 50 andere adressen bezocht. Hier zijn kaartjes achtergelaten met het verzoek hun openstaande boetes zo spoedig mogelijk te betalen.

Leeuwarden: hond bijt schaap
De politie heeft woensdagmiddag in een weiland aan het Alddiel een schaap uit zijn lijden moeten verlossen. Het schaap was door een hond, eigendom van een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden, in de hals gebeten. De hond had zich losgerukt en zat achter diverse schapen aan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt, de hond is naar een dierenarts overgebracht om de hond in te laten slapen.

Gorredijk: winkeldievegge aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 63-jarige inwoonster van Lemmer aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw probeerde een volle winkelwagen met een waarde van ruim 240 euro mee te nemen zonder te betalen. Dit werd gezien door een caissière, die de vrouw heeft aangehouden. De verdachte probeerde nog te ontkomen maar dit lukte niet. De vrouw heeft afstand gedaan van de goederen.

Harlingen: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. Woensdag overdag is ingebroken. Onbekend is hoe men is binnengekomen, gestolen zijn een portemonnee en een laptop. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoonster van Harlingen.

Sneek: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagavond een aanrijding met letsel afgehandeld op het Sint Antoniusplein. Een 26-jarige automobilist uit Grou zag een 39-jarige bromfietser uit Sneek over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is, per ambulance, met letsel aan knie en nek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijksweg A7: file door kettingbotsing
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding afgehandeld op de A7 bij Terwispel. Drie auto's reden achter elkaar, op de linkerbaan, richting Beetsterzwaag. Een andere auto reed rechts. Het regende en het wegdek was nat. Ondanks de snelheid van circa 120 km per uur werd er in file gereden. De voorste twee autos moesten krachtig remmen en deden de alarmlichten aan. De derde bestuurder reageerde traag en botste op de auto voor hem. Deze botste weer tegen de auto daarvoor. Deze schoot naar de rechterrijbaan en botste tegen een aldaar rijdende auto. De vier autos zijn afgesleept. Alle automobilisten hebben moeten blazen, men had niet gedronken. Een grote file was het gevolg.