Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dit bericht en/of delen ervan zijn niet bestemd voor bekendmaking, verspreiding of publicatie, noch direct, noch indirect in of naar de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan.

Dit is een persbericht van Punch Graphix N.V. (`Punch Graphix' of de `Vennootschap'). Deze aankondiging en de gerelateerde informatie vormen geen aanbod voor de aankoop of verkoop van aandelen en/of andere effecten van Punch Graphix, noch een uitnodiging tot het doen van een bod om deze te kopen of te verkopen.

Punch Graphix N.V. kondigt aan dat het nieuwe aandelen zal uitgeven voor een totaal bedrag van maximaal EUR 69.000.000

6 december 2007 ­ Punch Graphix maakt vandaag bekend dat het nieuwe gewone aandelen in zijn kapitaal zal uitgeven (`Nieuwe Aandelen') voor een totaal bedrag van maximaal EUR 69.000.000 (het `Aanbod'). Een deel van het Aanbod van de Nieuwe Aandelen, zijnde een totaal bedrag van maximaal EUR 34.500.000 (inclusief een overtoewijzingsoptie van maximaal EUR 4.500.000, zie hieronder), bestaat in een aanbod aan institutionele beleggers in Europa door middel van een private plaatsing (de `Private Plaatsing'). Het andere deel van het Aanbod, zijnde eveneens een bedrag van maximaal EUR 34.500.000, zal aangeboden worden aan Punch International N.V. (`Punch International').

Details van het Aanbod

Punch Graphix biedt voor een totaal bedrag van maximaal EUR 69.000.000 (inclusief een Overtoewijzingsoptie van 15%, zie hieronder) Nieuwe Aandelen in zijn kapitaal aan met een nominale waarde van 4,00 EUR per aandeel. Het Aanbod bestaat uit een combinatie van de Private Plaatsing en de Conversie.
Private Plaatsing
Een deel van het aanbod van Nieuwe Aandelen, bestaande uit een totaal bedrag van maximaal EUR 34.500.000 (inclusief een overtoewijzingsoptie van maximaal EUR 4.500.000, zie hieronder), wordt aan institutionele beleggers in Europa aangeboden door middel van een private plaatsing (de `Private Plaatsing'). Aan Petercam Bank N.V. (de `Lead Manager') wordt een overtoewijzingsoptie toegekend, welke gedurende een periode van 30 dagen vanaf de datum van de publicatie van de resultaten van de Private Plaatsing kan worden uitgeoefend. Deze houdt in dat de Lead Manager extra aandelen kan uitgeven tegen de uitgifteprijs voor een totaal bedrag gelijk aan de waarde van maximaal 15% van de aandelen uitgegeven in het kader van de Private Plaatsing, met als enige bedoeling de Lead Manager in de gelegenheid te stellen om eventuele overtoewijzingen te dekken (de 'Overtoewijzingsoptie'). De aandelen gedekt door de Overtoewijzingsoptie zullen Nieuwe Aandelen zijn.
Conversie
Het andere deel van het Aanbod, eveneens bestaande uit een bedrag van maximaal EUR 34.500.000, zal aangeboden worden aan Punch International N.V. (`Punch International'). De betaling voor deze Nieuwe Aandelen zal plaatsvinden door een deel van het bedrag dat de Vennootschap verschuldigd is aan Punch International (een rekening-courant, thans ten belope van circa EUR 74 miljoen, netto) te verrekenen met de prijs voor de Nieuwe Aandelen die Punch International verschuldigd is aan Punch Graphix (de `Conversie'). Het bedrag van de Conversie zal gelijk zijn aan het bedrag waarvoor ingetekend wordt op de Private Plaatsing, eventueel verhoogd met de Overtoewijzingsoptie. De uitgifteprijs die Punch International zal betalen voor de Nieuwe Aandelen in het kader van de Conversie zal gelijk zijn aan de uitgifteprijs van de Nieuwe Aandelen uitgegeven in het kader van de Private Plaatsing.
- 1/4 -

Punch Graphix nv - Brieversstraat 70 - 4529 GZ Eede ­ Nederland www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com

De uitgifteprijs zal worden bepaald in overleg tussen de Vennootschap en de Lead Manager en zal gebaseerd zijn op een bookbuildingmethode in het kader van de Private Plaatsing onder leiding van de Lead Manager (de `Uitgifteprijs').
De Uitgifteprijs en het exacte aantal Nieuwe Aandelen uitgegeven in het kader van het Aanbod zullen worden bekendgemaakt in een prijsverklaring die zal worden gedeponeerd bij de AFM. De Uitgifteprijs en het exacte aantal Nieuwe Aandelen uitgegeven in het kader van het Aanbod zullen eveneens bekendgemaakt worden in een persbericht en een aankondiging in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam N.V. (de `Officiële Prijscourant') op of omstreeks 13 december 2007, afhankelijk van eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod.
De notering van de Nieuwe Aandelen aan Euronext Amsterdam by NYSE Euronext zal worden aangevraagd. De Vennootschap verwacht dat de Nieuwe Aandelen, behoudens onvoorziene omstandigheden, op of omstreeks 18 December 2007, afhankelijk van eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod, zullen noteren aan en verhandeld worden op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. Verwacht wordt dat betaling voor en levering van de Nieuwe Aandelen zal plaatsvinden op of omstreeks 18 december 2007, afhankelijk van eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod. De Nieuwe Aandelen zullen verhandeld worden onder ISIN-code NL0006007247, effectencode 37876 en symbool `PGX', net zoals de aandelen die reeds genoteerd zijn aan Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. De statutaire voorkeursrechten van gewone aandeelhouders van Punch Graphix gelden niet in het kader van het Aanbod.
Petercam Bank N.V. werd aangesteld als listing agent voor het Aanbod. Tijdschema
Onderstaand tijdschema vermeldt enkele verwachte datums voor belangrijke gebeurtenissen in verband met het Aanbod.
Aankondiging van de Uitgifteprijs en Op of omstreeks 13 december 2007, afhankelijk van het exacte aantal uitgegeven Nieuwe eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod, in een Aandelen prijsverklaring gedeponeerd bij de AFM en in een persbericht en een aankondiging in de Officiële Prijscourant. Notering van en begin van de handel Op of omstreeks 18 december 2007, afhankelijk van in de uitgegeven Nieuwe Aandelen eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod, op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. Betaling voor en levering van de Op of omstreeks 18 december 2007, afhankelijk van uitgegeven Nieuwe Aandelen eventueel vervroegde afsluiting van het Aanbod.

BAVA
Op de BAVA die plaatsvond op 29 november 2007 is, onder meer, besloten om het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap te verhogen tot maximaal EUR 340.000.000,40. Binnen dit bedrag heeft de Directie besloten, met goedkeuring van de Raad van Commissarissen, om Nieuwe Aandelen uit te geven in het kader van het Aanbod beschreven in dit persbericht zodra het aantal uit te geven Aandelen definitief bepaald is.
De statutenwijziging goedgekeurd door de BAVA voorziet eveneens in een verplaatsing van de statutaire zetel van de Vennootschap van Haarlemmermeer naar Sluis. De akte van statutenwijziging zal worden verleden op 13 december 2007.

Contactpersonen
Punch International N.V. Punch Graphix N.V. De heer Wim Deblauwe, Chief Financial Officer De heer Peter Tytgadt, Chief Financial Officer Tel: +32 (0)9 243 4840 Tel: + 31 (0)117 375020 Petercam Bank N.V.
De heer Rob Jansen, Corporate Finance
Tel: +31 (0)20 573 5589
Een investeerderspresentatie met nadere informatie over de Vennootschap is vanaf vandaag beschikbaar op de website van de Vennootschap: www.punchgraphix.com
- 2/4 -

Punch Graphix nv - Brieversstraat 70 - 4529 GZ Eede ­ Nederland www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com

Over Punch Graphix
Punch Graphix biedt innovatieve, competitieve en milieuvriendelijke beeldvormings- en drukoplossingen voor de wereldwijde grafische industrie. Onder de merknaam Xeikon ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix digitale kleurendruksystemen, software en verbruiksartikelen van topkwaliteit voor commerciële toepassingen, documentdrukwerk en de industrie. Onder de merknaam basysPrint en als OEM- toeleverancier ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt Punch Graphix beeldvormingssystemen van het midden- en topgamma voor offsetdrukken in de sectoren van het commercieel en krantendrukwerk. Daarnaast ontwikkelt Punch Graphix apparatuur en geïntegreerde oplossingen voor toonaangevende leveranciers van prepress- en postpressapparatuur. Punch Graphix is sterk R&D-gericht en zet zich volledig in voor de tevredenheid van zijn klanten. Het streeft naar kostenefficiënte grafisch uitmuntendheid die alle verwachtingen overtreft. Punch Graphix is genoteerd aan Euronext Amsterdam (PGX).

Website: www.punchgraphix.com

Over Punch International
Sinds zijn oprichting in 1982 is Punch uitgegroeid tot een gediversifieerde industriële holding. Punch mikt op kapitaalgroei op lange termijn door middel van meerderheidsparticipaties in een gevarieerde portfolio van bedrijven waarvan het de impliciete waarde wil ontsluiten. Als technologiekatalysator financiert Punch de commerciële doorbraak van bewezen en veelbelovende technologieën. Als consolidator wil Punch kritieke massa creëren waardoor het een leidende marktpositie kan verwerven in die segmenten waarin het actief is. Punch speelt steeds een actieve rol in het management van zijn participaties om hun operationele, commerciële en financiële prestaties positief te beïnvloeden en zo de waarde voor de aandeelhouders te maximaliseren. `Punch, unlocking value.' Over 2006 realiseerde Punch een omzet van 197,5 miljoen euro en een nettowinst van 21,1 miljoen euro. Punch noteert aan Euronext Brussel sinds 1999.

Website: www.punchinternational.com

Andere informatie
Deze aankondiging is geen prospectus. Het aanbod om gewone aandelen te verwerven als gevolg van het voorgestelde aandelenaanbod zal uitsluitend gebaseerd zijn op, en elke investeerder dient zijn investering uitsluitend te baseren op, de informatie vervat in het prospectus dat in het kader van dit aanbod algemeen verkrijgbaar gesteld zal worden in Nederland. Zodra het prospectus algemeen verkrijgbaar is, zullen exemplaren ervan kosteloos verkrijgbaar zijn op de website van Euronext Amsterdam (enkel voor Nederlandse ingezetenen) en op de website van de Vennootschap. Deze aankondiging vormt geen aanbod of onderdeel van een aanbod of uitnodiging voor de aankoop of verkoop van effecten, noch een uitnodiging tot het doen van een bod om deze te kopen of verkopen in de Verenigde Staten of enige andere jurisdictie. Noch deze aankondiging of enig deel ervan, noch het feit van haar publicatie, mogen de basis vormen voor enige overeenkomst of investeringsbeslissing van welke aard ook. Investeerders dienen hun investeringsbeslissing uitsluitend te baseren op het prospectus dat in het kader van het voorgestelde aanbod zal uitgegeven worden. Men mag zich niet zonder meer verlaten op de informatie vervat in deze aankondiging of op de volledigheid ervan, voor welke doeleinden dan ook. Noch Punch Graphix, noch een van zijn directeuren, managers, bedienden of adviseurs, noch enig ander persoon, legt verklaringen af of geeft garanties, expliciet of impliciet, aangaande de billijkheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie vervat in deze aankondiging of van de erin vermelde of geïmpliceerde opvattingen en bijgevolg kan men zich niet verlaten op de billijkheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie vervat in deze aankondiging of van de erin vermelde of geïmpliceerde opvattingen. Noch Punch Graphix, noch een van zijn directeuren, managers, bedienden of adviseurs, noch enig ander persoon, zal aansprakelijk zijn voor fouten of weglatingen van welke aard ook, of enige verliezen die direct of indirect zouden voortvloeien uit het gebruik van deze aankondiging of de inhoud ervan of die er op welke andere manier dan ook mee verband houden. Bepaalde verklaringen in deze aankondiging zijn toekomstgerichte verklaringen (`forward-looking statements'). Elke toekomstgerichte verklaring geldt slechts op de datum van deze aankondiging. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en overtuigingen en houden, uit de aard der zaak, een aantal bekende en onbekende risico's en onzekerheden in waardoor de werkelijke resultaten en prestaties aanzienlijk kunnen afwijken van verwachte toekomstige resultaten of prestaties verwoord of geïmpliceerd in de toekomstgerichte verklaringen. De informatie en standpunten vervat in deze aankondiging kunnen zonder voorafgaande kennisgeving veranderen, en wij hebben niet de bedoeling, noch de verplichting, om de toekomstgerichte verklaringen in dit bericht te actualiseren, behoudens voor zover wij daartoe verplicht zijn door enige toepasselijke wetgeving of door de regelgeving van enige beurs waarop onze aandelen mogelijk verhandeld zullen worden.
Elke verklaring in deze aankondiging in verband met het voorgestelde aanbod is enkel gericht tot en bestemd voor beleggers uit lidstaten van de Europese Economische Ruimte die `gekwalificeerde beleggers' zijn zoals gedefinieerd in artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn (Richtlijn 2003/71/EC) (`Gekwalificeerde Beleggers'). Elke Gekwalificeerde Belegger wordt verondersteld ermee in te stemmen en verklaard te hebben dat effecten verworven naar aanleiding van het geplande aanbod niet werden verworven voor rekening van beleggers die geen Gekwalificeerde Beleggers zijn.
- 3/4 -

Punch Graphix nv - Brieversstraat 70 - 4529 GZ Eede ­ Nederland www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com

In het Verenigd Koninkrijk is dit bericht alleen gericht aan personen (a) die professionele ervaring hebben op het gebied van beleggingen en die vallen onder de definitie van `professionele beleggers' (`investment professionals') uit artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (de `Order') of (b) die vallen onder `high net worth bodies corporate', verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid (`unincorporated associations'), partnerschappen (`partnerships') en de beheerders van trusts met een hoog netto vermogen zoals beschreven in artikel 49(2) van de Order, of (c) waarvan wij op basis van redelijke gronden hebben aangenomen dat zij kwalificeren als personen waarop artikel 43(2) van de Order voor deze doeleinden van toepassing is, of (d) andere personen aan wie het geoorloofd is dit bericht te richten (aan zulke personen samen wordt gerefereerd met `Relevante Personen'). In het Verenigd Koninkrijk is iedere investering of investeringsactiviteit alleen beschikbaar voor en zal alleen aangegaan worden met Relevante Personen. Iedere andere persoon die dit document ontvangt mag er niet op vertrouwen, noch naar handelen.
De effecten die aangeboden zullen worden in het kader van het geplande aanbod zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de `US Securities Act') en mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten of aan, voor rekening van of ten gunste van, ingezetenen van de Verenigde Staten (`US persons' zoals gedefinieerd in Regulation S van de US Securities Act), tenzij de effecten geregistreerd werden onder de US Securities Act of een vrijstelling van registratie van toepassing is. In het kader van het geplande aandelenaanbod zullen geen effecten worden aangeboden in de Verenigde Staten.


- 4/4 -

Punch Graphix nv - Brieversstraat 70 - 4529 GZ Eede ­ Nederland www.punchgraphix.com - info@punchgraphix.com


---- --