Gemeente Hulst


Persbericht - 05.12.2007

Werken Rapenburg afgerond

Sinds vrijdag 30 november 2007 is Rapenburg weer open voor alle verkeer. De werkzaamheden aan de rijbaan waar afsluiting van de straat nodig was, zijn afgerond.
De afgelopen weken is er een plein voor het nieuwe gebouw van de hoefijzerfabriek Kerckhaert gemaakt. Tevens werd de rijbaan gereconstrueerd. Er is nieuw asfalt aangebracht in een rode/grijze kleur. Via een speciaal ontwikkelde bewerking ontstaat er een visueel effect, waarbij het lijkt als of er in de plaats van asfalt een klinkerverharding is aangebracht. De bedoeling hiervan is dat er bij de weggebruikers een beeld ontstaat, waardoor men zich bewust wordt dat men zich binnen de bebouwde kom bevindt en de snelheid aanpast. Ook is de openbare verlichting aangepast.
Er worden nog dit jaar verkeersremmers aangelegd. Het aanbrengen van de beplanting zal begin 2008 worden uitgevoerd. Het streven is om in de loop van 2008 het overige deel van het trottoir te herbestraten en de belijning af te ronden.
Rapenburg beschikt nu over een ruimte wat voor gebruik meerdere mogelijkheden biedt, terwijl het nieuwe wegdek hopelijk bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl