Ingezonden persbericht


In december uitreiking van de prijzen

THE CNN HERO AWARDS

Kijkers uit de hele wereld nomineren 'helden' in verschillende categorieën

CNN lanceert een nieuw mondiaal initiatief, CNN Heroes (CNN Helden) waarbij kijkers gevraagd wordt "gewone" mensen te nomineren die buitengewone heldendaden hebben verricht. Aan het eind van het jaar zal CNN de winnaars huldigen tijdens een live uitgezonden gala. Het is voor het eerst dat CNN een dergelijk initiatief onderneemt.

CNN presentator Anderson Cooper zal het "CNN Hero Awards" gala, dat op donderdag 6 december live wordt uitgezonden, presenteren. Tijdens het gala zijn onder andere korte documentaires te zien over degenen die worden gehuldigd, over de heldendaden die ze verrricht hebben en hun huidige bezigheden.

"Onze journalisten komen tijdens hun werk dit soort mensen dagelijks tegen, maar ze krijgen niet altijd de gelegenheid om deze inspirerende verhalen voor het voetlicht te brengen", aldus Jim Walton, President van CNN World Wide. "Met de hulp van ons mondiale kijkerspubliek zetten we de spotlichten nu op deze mensen, die laten zien hoe één persoon het verschil kan maken."

Vanaf 19 juni tot eind september zullen verschillende CNN zenders en diensten, inclusief CNN Headline News en CNN.com, voorbeelden tonen van "alledaagse helden" en de kijkers aanmoedigen om mensen in hun eigen gemeenschap te nomineren die volgens hen een CNN Hero Award verdienen.

Nominatieformulieren zijn vanaf heden beschikbaar op www.CNN.com/Heroes . Insturen kan tot eind september. Een hoog gekwalificeerde jury zal de winnaars selecteren.

Awards zullen uitgereikt worden in de volgende categorieën: "Defending the Planet," voor innovatieve inspanningen op het terrein van milieubehoud en bescherming; "Fighting for Justice," voor inspanningen voor mensenrechten en gelijke rechten; "Community Crusader," voor het creëren van oplossingen voor lokale problemen; "Medical Marvel," voor unieke inspanningen voor het bevorderen van de menselijke gezondheid; "Championing Children," voor betrokkenheid bij het welzijn van jonge mensen; en "Young Wonder," voor buitengewone prestaties van een persoon onder de 18.

Voor meer informatie: www.cnn.com/heroes


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht