Politie Amsterdam-Amstelland



Gewapende overval speelgoedwinkel / Christiaan Huygensplein (06/12/07)

Donderdag 6 december rond halftien, heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een speelgoedwinkel aan het Christiaan Huygensplein in Amsterdam Oost.

Twee geheel in het zwart geklede jongemannen, waarvan één met een vuurwapen, bedreigden het aanwezige personeel. Eén van de in de winkel aanwezige personeelsleden zag direct dat het een nepwapen was en verzette zich. Hierop werd de man enkele keren geslagen waarna de overvallers zonder buit de winkel uitvluchtten.

Rechercheurs van Bureau Linnaeusstraat hebben de zaak in onderzoek. Politie pakt verdachte van hotelovervallen / Amsterdam (06/12/07)

Met de aanhouding van een 23-jarige Amsterdammer heeft de politie waarschijnlijk een viertal overvallen op Amsterdamse hotels opgelost. De overvallen werden in een week tijd gepleegd in het centrumgebied en in West waarbij het de verdachte slechts één keer lukte om iets buit te maken.

De politie kwam de man op het spoor na een slimme zoekslag in het Landelijk Overvallen Registratie Systeem. Op basis van zijn werkwijze en beeldmateriaal konden slachtoffers de man positief identificeren. Na zijn aanhouding bekende hij de vier overvallen. Hij is inmiddels geleid voor de rechter-commissaris.

Hennepkwekerij ontmanteld / Egeldonk (06/12/07)

Na een brandmelding is woensdagmiddag 5 december omstreeks twee uur in een woning aan Egeldonk een hennepkwekerij aangetroffen. Naast enkele honderden planten is de kweekinstallatie in beslag genomen en vernietigd.

Toen de brandweer bij de woning ter plaatse kwam bleek er geen brand te zijn maar wel een hennepkwekerij. De politie liet de plantage, die in meerdere kamers was opgebouwd, ontruimen. Omdat de elektriciteit werd afgetapt heeft energiemaatschappij Nuon de stroomtoevoer afgesloten.

Hennepkwekerijen leveren meestal gevaarlijke situaties op. Vaak is de elektriciteit buiten de meter omgeleid waardoor sprake is van brandgevaar. De politie vind met regelmaat dergelijke plantages na meldingen van water- of stankoverlast. Daarnaast wordt aan mensen gevraagd om verdachte situaties te melden via 0900-8844. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanhouding twee autokrakers / Kikkenstein (06/12/07)

Een 21-jarige man uit Diemen en een 22-jarige man uit Amsterdam zijn donderdagmorgen 6 december betrapt bij het inbreken in auto's nabij de flat Kikkenstein.

Surveillerende agenten troffen op de parkeerplaats enkele tientallen auto's aan met ingeslagen ramen. Toen ze een onderzoek instelden zagen zij dat drie personen zich verborgen tussen de geparkeerde voertuigen die er na hun ontdekking vandoor gingen. Twee van hen zijn na een korte achtervolging aangehouden. In de omgeving werd een auto aangetroffen die vermoedelijk van de daders is. In het voertuig lagen inbrekersgereedschappen en autoradio's.