Time : 11:00:26
Date : 06 December 2007
Sender Name: Desso Sports Systems

RSC Anderlecht-Tottenham Hotspur op Desso GrassMaster-veld

Brussel, 6 december 2007

De Uefa Cup-wedstrijd van vanavond vindt plaats op een veld in perfecte staat, ondanks de overvloedige regenval van de laatste dagen en het drukke wedstrijdschema. Naast het professionele onderhoud is dit mede mogelijk dankzij het ingenieuze Desso GrassMaster-systeem: een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Het gepatenteerde product is van Desso Sports Systems uit Dendermonde.

Het thuisvoordeel voor Anderlecht zal tijdens deze wedstrijd niet bepaald worden door het veld. Ook Tottenham Hotspur speelt op White Hart Lane op hetzelfde Desso GrassMaster-systeem.
Het bestuur en de trainer van RSC Anderlecht brachten vorig seizoen ondermeer een bezoek aan de Desso GrassMaster-velden van Tottenham Hotspur en Arsenal FC, vooraleer ze beslisten om dit systeem ook in het Constant Vanden Stock-stadion te installeren. Op het hoofdtrainingsveld traint het eerste elftal al sinds 2006 op dit systeem.

General Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt het belang van een kwalitatief hoogstaand veld. "Temeer omdat de thuiswedstrijden van de beloften eveneens doorgaan in het Constant Vanden Stockstadion, wat een extra belasting voor het veld betekent. Willen we dan ook onze ambities waarmaken, zowel nationaal als Europees, dan dient RSCA over een goed veld te beschikken en dit in alle weersomstandigheden".

RSC Anderlecht volgt het voorbeeld van internationale topclubs zoals Arsenal FC, Liverpool FC, AZ Alkmaar, Feyenoord en de Denver Broncos. Ook zij spelen op een Desso GrassMaster-systeem in hun stadion.

Einde persbericht

Enkele feiten


- Desso GrassMaster-systeem bestaat uit een natuurgrasmat waarin zo'n 20 miljoen kunstgrasvezels 20 cm diep in de grond worden geïnjecteerd.


- 13 van de 20 Engelse Premier League Clubs spelen/ trainen op een Desso-veld. Daarvan spelen er 9 op een Desso GrassMaster-veld in hun stadion, waaronder Arsenal, Liverpool, Manchester City en Aston Villa.


- De groundsman van Tottenham Hotspur, Darren Baldwin, won dit jaar de prestigieuze titel "Premiership Groundsman of the Year", vanwege de perfecte staat van de grasmat.


- Ook in de Nederlandse Eredivisie spelen 7 clubs op een Desso GrassMaster-veld, waaronder Feyenoord, AZ Alkmaar en FC Utrecht.


- Wereldwijd spelen en trainen meer dan 250 clubs op een Desso GrassMaster-systeem


- Ook het trainingscentrum van RSCA Neerpede/ Elisabethclub worden uitgerust met Desso- kunstgras en Desso GrassMaster-velden.

Over Desso Sports Systems

Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het gepatenteerde versterkt natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Desso Sports Systems heeft haar hoofdkantoor in Dendermonde en kantoren in heel Europa. De onderneming maakt deel uit van Desso. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen ¤. Desso werd recent overgenomen door het Nederlandse NPM Capital.

Voor meer info:

Desso Sports Systems: Helga Webers, Verantwoordelijke communicatie hwebers@desso.com
tel 052/ 262 512
gsm 0474/ 994 250
www.dessosports.com

URL: http://www.dessosports.com http://www.rsca.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK