Gemeente Breda

Wethouder Willems geeft startsein voor bezorgen Breda kalender

Donderdag 6 december om 16.30 uur geeft wethouder W. Willems van Milieu in Gemeenschapshuis De Vlieren, Dr Struyckenstraat 165, aan bezorgers het startsein voor het huis aan huis bezorgen van de Breda kalender.

Deze kalender komt in de plaats van de vertrouwde Afvalkalender. Alle inwoners van Breda ontvangen de Breda kalender vóór 1 januari 2008 in de bus.

De Breda kalender heeft een nieuwe lay-out en geeft per pagina een kwartaaloverzicht. Op de Breda kalender staan de inzameldagen waarop Afvalservice het afval komt ophalen en informatie hoe het afval moet worden aangeleverd en gescheiden. Nieuw is de informatie over te huren sportaccommodaties, de locaties van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen en de openingstijden van het Milieu Educatief Centrum (MEC) en kinderboerderij Wolfslaar. Daarnaast zijn ook data van grote Bredase evenementen en schoolvakanties op de kalender aangegeven.

Het aanleveren van een digitale kalender is op dit moment nog niet mogelijk omdat de inzameldagen niet op wijkniveau zijn ingedeeld. Zo kan het voorkomen dat in een wijk verschillende ophaaldagen voorkomen. Daarom worden er 21 verschillende kalenders gemaakt. Het streven is om de kalender in de toekomst digitaal te maken.

Afvalservice bezorgt sinds 1992 bij de Bredase burgers een kalender waarop de inzamelinformatie over afval vermeld staat. De Breda kalender heeft dit jaar het motto Geen kunst om het goed te doen meegekregen.

Breda, 6 december 2007