Politie Groningen

Man zwaar gewond bij brandincident

Haren, 06-12-2007 o Een nog onbekende man heeft zich
donderdagochtend in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Haren in brand gestoken. Het slachtoffer is zwaar gewond naar het brandwondencentrum in Groningen vervoerd. Het gemeentehuis is vervolgens ontruimd en gesloten. Alle personeel en bezoek is opgevangen en heeft geestelijke bijstand gekregen.

Het slachtoffer, vermoedelijk een asielzoeker, kwam het pand binnen en overgoot zijn lichaam met een brandbare vloeistof. Vervolgens stak hij zichzelf in brand. Een alerte medewerker van de gemeente pakte direct een brandslang en heeft het slachtoffer hiermee geblust. Alle hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd, waarna de man naar een ziekenhuis in Groningen is gebracht. Hij heeft zware brandwonden over zijn hele lichaam opgelopen. De politie heeft een technisch en tactisch onderzoek ingesteld. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet kunnen vaststellen.

Gemeentehuis gesloten

Het personeel van de gemeente Haren en bezoekers van het gemeentehuis werden opgevangen in een nabijgelegen buurtcentrum CKC t Clockhuys. Het gemeentehuis, de publieksbalie, is gesloten tot en met a.s. maandag 10 december.Diverse gemeentemedewerkers en enkele bezoekers zijn getuige geweest van het voorval. De bedrijfshulpverlening van de gemeente heeft de eerste opvang voor haar rekening genomen.

Nazorg betrokkenen

Ondanks het feit dat er direct voor passende hulp is gezorgd, kan het zijn dat er toch bezoekers na de eerste opvang zijn vertrokken. De hulpverlening denkt iedereen in beeld te hebben. Alle betrokkenen worden actief in de gaten gehouden door de hulpverlening. Mochten betrokkenen desondanks behoefte hebben aan geestelijke bijstand van hulpverleners, dan kan men bellen met het speciaal opengestelde telefoonnummer van Slachtofferhulp, 050-3186266 De politie wil graag in contact komen met getuigen (bezoekers) die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.