Gemeente Echt-Susteren


Vaststelling bouwverordening

Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad van de gemeente Echt-Susteren in zijn vergadering van 1 november 2007 de Bouwverordening Echt-Susteren heeft vastgesteld, inclusief de elfde en twaalfde serie wijzigingen.

De elfde serie wijzigingen heeft betrekking op de tweede, tevens laatste integrale herziening van de brandveiligheidsvoorschriften. Daarnaast omvat deze serie wijzigingen aanpassingen aan het Asbestverwijderingsbesluit 2005, een facultatieve aanvulling in verband met een aansluitplicht op de warmtenetten, het Besluit indieningsvereisten aanvraag bouwvergunning, uniforme openbare voorbereidingsprocedure (UOV), aanpassing aan actuele normen en het herstel van kleine onvolkomenheden.

De twaalfde serie wijzigingen is noodzakelijk vanwege een wijziging in de Woningwet per 1april 2007.

In de gewijzigde Woningwet staan naleving en handhaving centraal. Bij de naleving van regels wordt

hierbij de eigen verantwoordelijkheid van burgers aangescherpt. De handhaving wordt verbeterd door verduidelijking en vereenvoudiging van het gemeentelijk aanschrijvingsinstrumentarium met bestuursrechterlijke handhaving conform de Algemene wet Bestuursrecht. Ook worden de handhavingsmogelijkheden na eigendomsoverdracht verbeterd. Verder worden burgemeester en wethouders verplicht een handhavingsbeleidsplan vast te stellen.

Ingevolge artikel 139 van de Gemeentewet wordt nu overgegaan tot afkondiging van het besluit van de gemeenteraad. De bouwverordening Echt-Susteren treedt de dag na afkondiging in werking.

De complete tekst van de bouwverordening is hier te raadplegen en ligt verder tijdens openingsuren voor iedereen kosteloos ter inzage bij de balie Grondgebiedzaken in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van de hiervoor geldende legeskosten een afschrift krijgen van genoemde verordening.

Echt-Susteren, 6 december 2007