Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Regio, 06-12-2007

Lik op stuk voor hardrijder

HAARLEMMERMEER - 6 december. Politieagenten constateerden omstreeks 04.20 uur dat een automobilist veel te hard over de A9 in oostelijke richting reed. Nabij Badhoevedorp, ter hoogte van wegwerkzaamheden overschreed hij de maximum snelheid met 39km. Hij reed daar 109 terwijl er 70 km was toegestaan. De bestuurder bleek een 36-jarige Sloveen op vakantie. Door de officier van justitie is hem een boete opgelegd van 270 euro. Die heeft hij direct betaald.

Drie verdachten van autokraak aangehouden

BADHOEVEDORP - 5 december. Politieagenten hebben omstreeks 20.10 uur dankzij een tip van een getuige op heterdaad drie jongens aangehouden in de Burgemeester Amersfoortlaan. Het waren twee jongens van vijftien en één van zestien jaar oud, allen afkomstig uit Amsterdam. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto aan de Adelaarstraat. Daarbij stalen zij een navigatiesysteem. Op aanwijzing van een van hen is het navigatieapparaat teruggevonden in de bosjes. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten.

Snelle vondst

IJMUIDEN - Een 39-jarige IJmuidenaar kon op 5 december erg snel worden geholpen. Kort nadat zijn internetaangifte van diefstal van twee van zijn fietsen uit een schuur was verwerkt door een politeiagenten kreeg die een tip van een andere IJmuidenaar te verwerken. Die meldde namelijk wat verscholen in de bosjes aan Velserbeek twee fietsen te hebben zien liggen. Het bleken inderdaad de fietsen uit de aangifte. Zij zijn weer aan de eigenaar ter hand gesteld.

Mishandeling in het verkeer

HAARLEM - 5 december. De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling van een 32-jarige IJmuidense automobilist. Hij reed over de Oudeweg en raakte in onmin met de bestuurder van een gele Seat. Op de Mincklersweg stapten beiden uit de auto waarna de man uit de Seat het slachtoffer in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwonding naar een zieken huis vervoerd. Getuigen van de mishandeling worden verzocht te bellen met de politie via 0900 - 8844.

Verdachte van mishandeling buschauffeur aangehouden

BADHOEVEDORP - 5 december. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 50-jarige buschauffeur. Het slachtoffer liep een snee in zijn gezicht op en een lichte hersenschudding. Omstreeks 16.10 uur riep de chauffeur de man na het instappen terug omdat hij zonder een plaatsbewijs te tonen of af te stempelen de bus in liep. De man liep terug en gaf de chauffeur een klap in zijn gezicht. Onderzoek door politieagenten direct na het ongeval leidde niet tot zijn aanhouding. Omstreeks 18.00 uur meldde de verdachte, een 26-jarige Badhoevedorper, zich aan het bureau. Hij is direct aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Overlastveroorzaker aangehouden

IJMUIDEN - 6 december. Omstreeks 01.30 uur hielden politieagenten een 40-jarige IJmuidense aan in haar woning aan de Orionweg. Zij veroorzaakte met haar geschreeuw zodanig geluidsoverlast dat de nachtrust van verschillende andere bewoners van haar flatgebouw werd verstoord. Zij is daarop aangehouden en ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HOOFDDORP - 6 december. Omstreeks 12.00 uur stal een 48-jarige Hoofddorper uit een winkel aan de Kruisweg een dvd-speler. Hij werd betrapt door winkelpersoneel en door hen aangehouden. Politieagenten namen de verdachten over en brachten hem voor verhoor naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Poging tot beroving

HAARLEM - 5 december. De politie stelt een onderzoek in naar de poging tot beroving van een 26-jarige Haarlemmer. Het slachtoffer werd omstreeks 17.45 uur op de Herensingel opeens vastgepakt door een onbekende man die hem om geld vroeg en hem bedreigde. Het slachtoffer rukte zich los en ontweek vervolgens een stomp. Vervolgens kwam hij in de bosjes terecht. Een voorbijganger met een grote witte hond kwam vervolgens tussenbeide.

Zowel met deze man als met andere getuigen zou de politie graag in contact komen. Zij worden verzocht te bellen via 0900 -8844.

De verdachte was een blanke man van rond de 25 jaar, 1.70 meter lang, blond stekelig haar en normaal postuur. Hij droeg een witte winterjas en wijde lichtkleurige broek.

Brandstichting

HAARLEM - 6 december. De politie steltveen onderzoek in naar brandstichting van een houten gymnastieklokaal aan de Belgielaan. Door een onbekende is tussen 5/12 omstreeks 17.00 uur en 6/12 omstreeks 09.00 uur brand gesticht tegen de zijgevel aan de zuidzijde. De brand is vanzelf uitgegaan. Een gedeelte van 30 cm bij 1 meter is afgebrand. Getuigen van de brandstichting worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Aanrijding met letsel

BEVERWIJK - 5 december. Politieagenten stelden omstreeks 16.10 uur een onderzoek in naar een aanrijding met letsel op de kruising van de Breestraat met de Peperstraat. Een 43-jarige Beverwijkse fietsster bleek hoofdletsel te hebben opgelopen en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Zij bleek het letsel te hebben opgelopen door een botsing met een 15-jarige plaatsgenoot. Die laatste haalde haar in juist op het moment dat zij afsloeg. Beiden vielen, doch het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen een lichtmast met genoemd gevolg.