Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 6december 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-12-2007 o wapens en drugs, ruitentikkers en controles

Wapens en drugs

Wormer, woensdag 4 december 2007, 16:31 uur.

De politie heeft op de Gele Lisstraat een 38-jarige bewoner van een flatwoning aangehouden na aantreffen van wapens en verdovende middelen. Naar aanleiding van een tip dat er mogelijk vuurwapens in de woning zouden zijn werd een onderzoek ingesteld. Vuurwapens werden niet gevonden maar wel een strijdbijl en een busje peperspray. In de auto van de verdachte werden xtc-pillen en wikkels met cocaïne aangetroffen. De auto van de verdachte, circa 9000 euro contant geld, de wapens en de drugs werden in beslag genomen. De rechter commissaris hoort de verdachte vrijdag en zal dan beslissen of de man in bewaring gaat. Tot aan de voorgeleiding blijft de verdachte ingesloten.

Ruitentikkers aangehouden

Landsmeer, donderdag 6 december 2007, 01:43 uur.

De politie heeft een 18-jarige en een 16-jarige jongeman uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Landsmeer aangehouden als verdachten van vernieling van autoruiten. Getuigen meldden bij de politie dat er autoruiten werden vernield in de omgeving van de Burgemeester Postweg. Er werden signalementen doorgegeven en toegesnelde agenten troffen diverse vernielde autoruiten aan. Een getuige kon een verdachte aanwijzen die vervolgens op Paterspoel kon worden aangehouden. Een politiehond werd op het spoor van de daders gezet en bij de busbaan richting Amsterdam kon een tweede verdachte worden aangehouden. De hond zette het speurwerk voort en de derde overvallen werd fietsend in de wijk Kadoelen in Amsterdam gezien. De fiets werd midden op de P. van Heijningenstraat aangetroffen zonder verdachte. Die werd na een zoekactie in de buurt gevonden op een achtererf. Eén van de verdachten had een ruitentikker, een bivakmuts en handschoenen bij zich. Deze zaken werden, samen met de fiets, voor nader onderzoek in beslag genomen. Het drietal werd ingesloten en van de minderjarigen werden de ouders of verzorgers in kennis gesteld.

Winkeldief

Zaandam, woensdag 5 december 2007, 18:28 uur.

Een 37-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt aan de Vrieschgroenstraat diverse goederen in een tas gedaan en deze meegenomen zonder bij de kassa af te rekenen. De verdachte is al meerdere keren wegens winkeldiefstal met de politie in aanraking geweest en door de winkelier werd aan hem een winkelverbod voor een jaar uitgereikt. Er stonden voor de man nog enkele onbetaalde boetes open met een totale waarde van bijna 800 euro. Het boetebedrag kon niet worden betaald dus de man werd ingesloten.

Drugs bij verkeerscontrole

Purmerend, woensdag 5 december 2007, 20:02 uur.

De politie heeft een 20-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden wegens onder meer drugsbezit. De bestuurder reed zonder gordel en stopte spontaan nabij de controle. De agenten zagen wietzakjes op de stoel liggen en stelden op grond van de Opiumwet een nader onderzoek in. Bij fouillering van de Purmerender werden 22 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. In de auto werd een groot dolkmes gevonden. De auto, het mes en de drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Met drank op en zonder rijbewijs achter het stuur

Koog aan de Zaan, woensdag 5 december, 22:26 uur.

Op de Leliestraat heeft de politie woensdagavond een 24-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij onder invloed van drank reed. De man had een alcoholgehalte van 1,24 en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Dat was ongeldig verklaard. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Hardrijders en bellers

Regio, woensdag 5 december, 09:00-12:00 uur.

Tijdens opvallende en onopvallende politiesurveillances op de A7 en de A8 werden woensdagochtend twee hardrijders en drie bestuurders die met de telefoon in de hand reden, bekeurd. Eén van de hardrijders reed 45 km per uur te snel. Een 21-jarige man uit Hoorn, die ter hoogte van de Middenbeemster te hard reed, bleek met een honkbalknuppel in zijn auto rond te rijden. De agenten hebben de knuppel ter vernietiging in beslag genomen. Tijdens de surveillances werden verder nog twee vrachtwagenchauffeurs zonder gordel bekeurd.

Eén op de vier fietsers zonder licht

Purmerend, woensdag 5 december, 07:30-08:00 uur
Tijdens een fietsverlichtingcontrole op de Purmerdijk, Purmerenderweg en Purmerweg heeft de politie woensdagochtend in een half uur tijd 14 boetes uitgedeeld. In totaal werden ongeveer 50 fietsers
gecontroleerd.