Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Voorscholen in Osdorp gratis

6 december 2007
Vanaf 1 januari 2008 schaft stadsdeel Osdorp de ouderbijdrage voor de Voorschool af. De belangrijkste reden hiervoor is dat het stadsdeel zoveel mogelijk ouders wil stimuleren hun kinderen aan de Voorschool te laten deelnemen.

De Voorschool is een combinatie van een peuterspeelzaal en een basisschool voor kinderen van tweeënhalf tot vier jaar waar kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben om de basisschool succesvol te beginnen. Het accent ligt op spelen, ontmoeten, ontwikkelen, signaleren en ondersteunen. De gekwalificeerde begeleiders kennen de kinderen en houden tijdens spel en opdrachten hun groei in de gaten. Tegelijk worden ook de ouders begeleid en ondersteund om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. De maatregel geldt in ieder geval voor 2008 en 2009. Daarna vindt een evaluatie plaats. De Osdorpse schoolbesturen en het bestuur van het OKC (Ouder en Kind Centrum) zijn enthousiast over het afschaffen van de ouderbijdrage.

Tijdens de raadvergadering van 4 december waren twee moeders van kinderen die bij de Kraemerschool deelnemen aan de Voorschool aanwezig. Zij hielden een pleidooi voor gratis voorscholen voor alle Osdorpse kinderen. De moeders reageerden verheugd op het voorstel van het dagelijks bestuur om de ouderbijdrage af te schaffen.