Partij voor de Vrijheid (PVV)


Geld voor gehandicaptenvervoer bleef onterecht ongebruikt op de plank donderdag 06 december 2007
Vragen van het lid Agema (PVV) aan de staatssecretaris van VWS over het feit dat nu blijkt dat er 2,2 miljoen op de begroting over is van het budget voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderenvervoer (Valys).


1.)
Bent u bekend met het gegeven (*) dat uit de najaarsnota blijkt dat de uitgaven voor het bovenregionaal vervoer Valys 2,2 miljoen lager is dan geraamd?

2.)
Was u hier reeds van op de hoogte tijdens het spoeddebat over het bovenregionaal vervoer van 11 oktober jl.? Zo neen, sinds wanneer bent u hiervan op de hoogte?

3.)
Vind u het nu niet enorm spijtig dat u er alles aan heeft gedaan om het budget voor chronisch zieken en gehandicapten die meer dan 750 kilometer per jaar met Valys reizen (ongeveer 3% van de pashouders) te beperken, terwijl u 2,2 miljoen euro over hebt en deze mensen dus helemaal niet af had hoeven te knijpen? Zo neen, waarom niet?
4.)
Gaat u de chronisch zieken en gehandicapten die het kilometerbudget overschreden hebben - waarna ze 1.10 euro per kilometer moesten betalen in plaats van 16 eurocent - nu financieel compenseren?
5.)
Zo neen, op welke wijze gaat u ervoor zorgen dat de 2,2 miljoen euro die u over hebt, uitsluitend ten goede komt aan het vervoer van chronisch zieken en gehandicapten?

(*) Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport (XVI) voor het jaar 2007 (wijziging samenhangende met de najaarsnota), 31290 XVI nr. 2, pagina 12.


____________________