ProRail

ProRail brengt wandobject aan op station Hilversum Sportpark

ProRail heeft voor de achterzijde van de fietsenstalling op het station Hilversum Sportpark een wandobject laten ontwerpen. De kunstenaar Serge Verheugen heeft zich hierbij laten inspireren door straatnamen in de omgeving van het station.
Serge Verheugen voerde al eerder projecten uit in de spooromgeving, zoals op station Amsterdam Amstel, Muiderpoort, Zaandam en Castricum. Deze keer heeft hij zich laten inspireren door de straatnamen in de omgeving van het station, die bijvoorbeeld zijn vernoemd naar ontdekkingsreizigers, bloemen of wereldberoemde schilders. Serge: âDe straatnamen laten zien dat de Hollanders altijd een ruim venster op de wereld hebben gehad. Ze haalden uit verre en vreemde oorden hun inspiratie en lieten wereldwijd hun sporen na. In dit wandobject komen verwijzingen terug naar deze wereldse namen en laat ik tegelijkertijd ook zien dat in deze tijd de invloeden van de wereld naar ons toekomen, bijvoorbeeld door Islamitische patronen in dit kunstobject te verwerken.â

Het wandobject maakt deel uit van een opknapbeurt van het station. Hierbij is vooral gekeken naar kleine ingrepen die effect hebben op de visuele beleving van het station. Zo heeft de locatiebeheerder in opdracht van ProRail overbodige objecten, zoals de paaltjes aan het begin van het perron, weg laten halen. Ook is het nodige schilderwerk en onderhoud verricht. De maatregelen laten zien dat ook kleine ingrepen een positief effect hebben op de uitstraling van het station.

In het voorjaar is het wandobject âFor the world to seeâ vanaf het perron te bewonderen. Nieuwsgierigen kunnen het ontwerp nu al zien in de snackbar op het station.