Gemeente Groningen

Extra fietsenrekken en toezicht bij openluchtbad De Papiermolen Als het weer lekker warm is buiten, kunnen straks elfhonderd badgasten hun fiets gratis stallen bij De Papiermolen. De fietsenstalling van dit openluchtbad wordt uitgebreid met 150 extra rekken. Ook gaan medewerkers van de Bewaakte Rijwielstallingen er toezicht houden, net als bij het Stadsbalkon.

Tot afgelopen zomer was de fietsenstalling bij De Papiermolen bewaakt en alleen open bij temperaturen boven de 25 graden. Bezoekers zetten toen hun fiets massaal voor de ingang van het zwembad. Dat mag echter niet: de (nood-)in- en uitgangen van het zwembad moeten altijd vrij zijn. Daarom is de fietsenstalling dit jaar tijdelijk omgebouwd tot een gratis en onbewaakte voorziening, met 950 plaatsen in de fietsenrekken. Deze stalling is altijd open. En als het warmer is dan 25 graden zijn er ook toezichthouders.

Tweedehands
In het plan voor de definitieve herinrichting van de fietsenstalling komen er in ieder geval 150 plaatsen bij. De rekken zijn afkomstig van het voormalige Stationsplein. Daarmee is er ook op warme zomerdagen plaats voor alle fietsen. Mochten er in de toekomst meer fietsenrekken nodig zijn, dan kan dat: in de stalling is ruimte voor 250 plaatsen extra. Daarmee kan de capaciteit toenemen naar 1350 fietsparkeerplaatsen.

Toezichthouders
De nieuwe fietsenstalling krijgt - net als het Stadsbalkon - toezichthouders van de Bewaakte Rijwielstallingen. Zij bewaken de fietsen niet, maar zorgen wel voor een efficiënt gebruik van de stalling, het dagelijkse beheer en onderhoud, en het fietsvrij houden van de omgeving. Ook kunnen ze nieuwe mensen naar de gratis stalling verwijzen.

Tienduizend
De Papiermolen trekt zo'n tienduizend badgasten per zomerseizoen. De meesten komen met de fiets. Op warme zomerdagen staan er dan tegen de duizend fietsen bij het openluchtbad. Het opknappen en uitbreiden van de stalling kost 65.000 euro.
Gepubliceerd op: donderdag 6 december 2007