Gemeente Enschede

Project `Beter Geregeld' levert in Enschede 10.000 dagen minder wachttijd op

Project `Beter Geregeld' levert in Enschede 10.000 dagen minder wachttijd op

De gemeente Enschede regelt het steeds beter en sneller voor burgers en ondernemers. Dat blijkt uit de Voortgangsrapportage over het afgelopen half jaar, die door het gemeentebestuur is vastgesteld. In totaal is sprake geweest van 10.000 dagen minder wachttijd voor de klanten.

In de afgelopen maanden hebben de gemeentelijke diensten tal van regels en processen doorgelicht. Het project `Beter Geregeld' is één van de deelprojecten van het programma Andere Overheid Enschede. Dit programma is gericht op de verbetering van de dienstverlening en het verlichten van administratieve lasten.

Zo heeft de afdeling Vergunningen van het cluster Bouwen en Milieu de doorlooptijden van de reguliere bouwvergunningen met 20 procent gereduceerd. De doorlooptijden van lichte bouwvergunningen zijn met 50 procent teruggebracht en de doorlooptijden van de sloopvergunning met 60 procent. De meeste winst, een vermindering van maar liefst 100 procent, is geboekt bij de doorlooptijd van de kleine evenementenvergunning.

Daarnaast zijn tal van procesverbeteringen gerealiseerd. En er gebeurt nog meer. Zo worden in het kader van de WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) ruim veertig producten doorgelicht door de DSOB, CS, Brandweer en Politie tezamen. Onder de hoed van Netwerkstad worden 19 vergunningen op het gebied van MKB en Horeca `beter geregeld'.

Ook is een trainee van Netwerkstad actief met het doorspitten van de APV. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Kansenteam, dat in de gemeente Enschede in het leven is geroepen onder de paraplu van Andere Overheid Enschede. ,,Al met al draait de motor van `Beter Geregeld' dus op volle toeren", staat in de voortgangsrapportage te lezen.

6 december 2007