CDA Rotterdam


06-12-2007

CDA Statenfractie Zuid-Holland, PvdA, SP en het College van GS vraagt naar beschikbaarheid crisisplaatsen voor jongeren vanaf 1 januari 2008.

De fracties willen graag weten of de ontvangen signalen van Zuid-Hollandse jeugdzorginstellingen, dat vanaf 1 januari onvoldoende geschikte crisisplekken in een gesloten omgeving beschikbaar zijn, juist zijn en wat hiervan de oorzaak is.
Vragenstellers Peter Lamers en Yasar Vural (CDA): " Wij vragen GS verder of - ook op financieel gebied - rekening is gehouden met de groeiende vraag. Verder willen wij garanties voor voldoende aansluiting tussen crisis- en behandelplaatsen, met name voor wat betreft onderwijs."

Op 1 januari 2008 wordt een wijziging op de Wet op de Jeugdzorg van kracht, die onder meer leidt tot het vervallen van de scheiding van behandel- en crisisplaatsen bij de Justitiële Jeugdinrichtingen (JJI's). Voor jongeren met een machtiging voor crisisplaatsing moet dan plek worden gevonden in een gesloten omgeving bij regionale jeugdzorgaanbieders.