Gemeente Grave

Informatiebrief Natuurvriendelijke oevers

Het project "natuurvriendelijke oevers Grave" is al weer enige tijd afgerond. Het project hield in dat in de wijk Mars de oevers van de Raam en de Hertogswetering natuurvriendelijker zijn ingericht. Beide waterlopen worden in beleidsplannen genoemd als ecologische verbindingszone met potenties voor natuurwaarden. De oude oevers van zowel de Hertogswetering als de Graafsche Raam bevatten echter vrijwel geen water- en oevervegetatie en de taluds waren stijl. Hierdoor waren de mogelijkheden voor diverse diergroepen om hun levenscyclus te volbrengen beperkt. Om dat te verbeteren werden onder water een plas- en drasberm aangelegd en boven water flauwe taluds waarop zich een bloemrijk grasland kan ontwikkelen. Verder zijn er een tweetal poelen aangelegd.

Zoals gezegd, inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. Omwonenden hebben een informatiebrief in de bus gekregen waarin het waterschap en de gemeente nog eens uitleggen wat "natuurlijke oevers" precies inhoudt en waarom dit project is uitgevoerd. Geinteresseerden kunnen de informatiebrief hieronder downloaden.

Heeft u vragen over het project natuurvriendelike oevers, neem dan contact op met de gemeente Grave, de heer A. Thomas, cluster Civiele en Cultuurtechniek, telefoon (0486)- 477 258.


* Informatiebrief Natuurvriendelijke oevers.pdf