Siemens

Persbericht

0712. 994

Den Haag, woensdag 5 december 2007

Siemens presenteert krachtige box-pc met grote flexibiliteit

Siemens heeft het topmodel box-pc voor industriële automatisering vernieuwd. Het binnenwerk van de Simatic box-pc 827B is in vergelijking met zijn voorganger compleet geïnnoveerd, onder meer door toepassing van de krachtige en energiebesparende Intel Core 2 Duo- of Celeron M-processoren. De box-pc 827B heeft een vrije PCIe(x4)- en vier vrije PCI-insteekplaatsen voor uitbreidingskaarten, bijvoorbeeld voor geavanceerde beeldverwerkingsapparatuur. Men kan de nieuwe pc inzetten bij snelle meet-, regel- en besturingstoepassingen en voor applicaties bij het bedienen en visualiseren van machines of installaties. Voor een snelle beeldopbouw is de grafische mediaversneller Intel GMA 950 geïntegreerd. Evenals zijn voorganger is ook de box-pc 827B geschikt voor 24-uursbedrijf bij omgevingstemperaturen tot 55 °C en bestand tegen zware schok-, trillings- en EMC-belasting.

De nieuwe Simatic box-pc 827B heeft en schaalbare uitvoering met een DDR2-677 werkgeheugen tot 4 Gbyte en een Sata harde schijf tot 160 Gbyte. In vergelijking met de box-pc 840 V2 als zijn voorganger heeft de 827B meer dan twee maal zoveel rekencapaciteit. De nieuwe pc heeft dezelfde performance en dezelfde behuizingsbreedte en inbouwdiepte als de Simatic box-pc 627B, die Siemens enkele maanden geleden op de markt heeft gebracht. Het verschil tussen deze varianten is de flexibele manier van uitbreiden bij de box-pc 827B, die vijf in plaats van twee vrije insteekplaatsen heeft voor aanvullende uitbreidingskaarten. Verder is de 827B is ook uitgevoerd met twee Gigabit ethernet-interfaces voor teaming-bedrijf en optioneel met een Profinet-interface. Alle interfaces en overige functie-elementen zijn aan de frontzijde toegankelijk.

De gebruiker kan de box-pc 827B met standaardinbouwapparatuur op verschillende manieren onderbrengen in een schakelkast of een machinebehuizing. De metalen behuizing levert een belangrijke bijdrage aan de bestendigheid tegen een hoge schok- en trillingsbelasting en tegen elektromagnetische storingsvelden als EMC-belasting. De robuuste uitvoering is een aanvulling op de voorzieningen die in het binnenwerk zijn getroffen voor dit soort belastingen.

De box-pc is optioneel leverbaar met een systeem voor spiegelschijven, waarmee een hoge mate van data-beveiliging wordt gerealiseerd. De Raid1-controller is onboard geïnstalleerd en bezet geen vrije PCI-insteekplaats. Voor applicaties waarbij vrijwel geen onderhoud nodig mag zijn en voor toepassingen waarbij men geen harde schijf nodig heeft is de box-pc leverbaar met twee insteekplaatsen. Hierin kan men compact flash cards als geheugens plaatsen. Het aanlopen van de Bios en de snelle diagnose van de bedrijfssituatie worden weergegeven door twee vrij-programmeerbare zevensegment-displays en twee meldings-leds, die ook functioneren binnen de software-applicaties.

Met een geïntegreerde DVI-I-interface kan men een Simatic monitor aansluiten. Deze beeldschermen in uitvoering als flatpanels zijn met kabels tot 30 m lengte afzonderlijk van de box-pc op te stellen. Bij een onverwachte uitval van de voedingsspanning wordt het 128 kbyte SRAM-werkgeheugen met batterijbuffering beveiligd tegen verlies van kritische gegevens, bijvoorbeeld voor de productiebesturing. De Simatic box-pc 827B heeft een hoge mate van investeringszekerheid. De pc blijft gedurende vijf jaar leverbaar in identieke uitvoering, terwijl reserve-onderdelen na het beëindigen van de productie nog ten minste vijf jaar kunnen worden geleverd.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Herm Brunott
Tel: (070) 333 3905
E-mail: herm.brunott@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier