Convenant schuldregeling voor 5,4 miljoen klanten waterbedrijf Vitens

06/12/2007 10:30



Vitens N.V.



Den Haag / Utrecht - 6 december 2007. Als eerste drinkwaterbedrijf heeft Vitens een convenant gesloten met de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). De twee organisaties bevorderen op deze manier de totstandkoming van minnelijke schuldregelingen ten behoeve van huidige en voormalige klanten van Vitens. Het bedrijf roept de collega-drinkwaterbedrijven op om haar voorbeeld te volgen. Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam de overeenkomst na ondertekening in ontvangst.

Een derde van alle Nederlandse huishoudens is klant bij Vitens. Een groeiend aantal daarvan komt in financiële problemen. Chris Bruggink, lid Raad van Bestuur Vitens: "Door bijzondere omstandigheden, zoals echtscheiding, werkloosheid of ziekte, raken klanten achterop met betalingen. Dit kan uiteindelijk leiden tot afsluiting. Dit willen wij tot het uiterste voorkomen. Met dit convenant nemen wij onze verantwoordelijkheid om deze mensen zicht op een schuldenvrije toekomst te bieden. Ik hoop van harte dat de andere Nederlandse drinkwaterbedrijven dit voorbeeld volgen. Binnen onze brancheorganisatie VEWIN gaan wij ons hier hard voor maken."

De NVVK sluit regelmatig convenanten ten behoeve van minnelijke schuldregelingen met grote bedrijven zoals Vitens. Ger Jaarsma, voorzitter NVVK: "Schulden moeten zoveel mogelijk in onderling overleg tussen de schuldenaar en de schuldeisers worden opgelost. Als men er niet zelf meer uitkomt, zijn er professionele organisaties, zoals de leden van de NVVK, die als intermediair de schuldenaar en zijn schuldeisers kunnen bijstaan om een oplossing te vinden waarbij aan de belangen van iedereen recht wordt gedaan. Door de samenwerking te bevorderen en de processen onderling beter af te stemmen, ontstaat er bovendien meer en beter begrip voor de wederzijdse positie in het proces van schuldregeling."

//// Einde bericht ///





http://www.vitens.nl