Gemeente Ermelo


Wmo in Ermelo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) stelt in artikel 12 als eis aan gemeenten om burgers en organisaties te betrekken bij het opstellen van het beleid en bij de uitvoering daarvan. Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft gekozen voor de invulling hiervan met een Wmo-adviesraad. Zorgbelang Gelderland heeft hierover samen met cliënten- en patiëntenraden in Ermelo in oktober 2006 een advies uitgebracht. Dit advies is verwerkt in de conceptverordening.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 27 november 2007 de conceptverordening Cliëntenparticipatie Wmo Ermelo 2007 vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Op grond van de Inspraakverordening Ermelo en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt de conceptverordening van 6 december 2007 tot 17 januari 2008 ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken, Wmo-loket. Het loket is geopend iedere werkdag van 08.30 - 12.30 uur.

U kunt de conceptverordening ook digitaal inzien. Belanghebbenden kunnen in deze periode een inspraakreactie indienen. Hiervoor kunt u gebruik maken van het formulier "inspraakreactie".

Uw reactie kan aanleiding geven om de conceptverordening aan te passen. Daarna wordt de verordening vastgesteld door de raad.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij afdeling Welzijn, mevrouw N. van der Plas, telefoonnummer (0341) 56 71 58, e-mail: n.vanderplas@ermelo.nl.