Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSUITNODIGING
Utrecht, 27 november 2007

Uitreiking 'SPARK* Ondernemer 2007'-prijs

Donderdag 6 december: Uitreiking 'SPARK* Ondernemer 2007'-prijs decemberAmbitieuze jongeren strijden om hoofdprijs ondernemerswedstrijd SPARK*

Donderdag 6 december wordt de 'SPARK* Ondernemer 2007'-prijs uitgereikt tijdens een stijlvol galadiner op het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank te Amsterdam. Het afgelopen jaar kregen 50 jongeren met SPARK* de kans om onder begeleiding van een mentor en coach een ondernemingsplan te schrijven. De deelnemer met het beste ondernemingsplan ontvangt namens ABN AMRO 5000 Euro om te investeren in de eigen onderneming. Ook 'social entrepreneur' Edgar Neo, politica Mei Li Vos en de jongste platenbaas van Nederland Stacey Rookhuizen zijn deze avond aanwezig om hun kennis en ervaring te delen met de SPARK* jongeren. SPARK* is een project van de Nationale Jeugdraad in samenwerking met ABN AMRO Bank N.V.

De uitreiking vormt de afsluiting van de ondernemerswedstrijd SPARK*. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar kregen met SPARK* de kans om hun idee voor een eigen bedrijf om te zetten in een ondernemingsplan. De 20 finalisten horen donderdag tijdens een galadiner of ze de 'SPARK* Ondernemer 2007'-prijs hebben gewonnen.

Wij nodigen u graag uit om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Datum donderdag 6 december 2007
Aanvang 18.00 uur
Einde 22.00 uur
Locatie Hoofdkantoor ABN AMRO BANK
Gustav Mahlerlaan 10
Amsterdam
Aanmelden via gabispitz@jeugdraad.nl

ABN AMRO is hoofdsponsor van SPARK*. In samenwerking met de Nationale Jeugdraad stimuleert zij jongeren om een ondernemingsplan te schrijven, om hen zo de kans te geven hun eigen bedrijf te starten. Enerzijds heeft SPARK* tot doel een groep gemotiveerde jongeren een zelf uitgewerkt plan te laten ontwikkelen tot een volwaardige, startende onderneming. Anderzijds wil SPARK* de ondernemingszin van een zo groot mogelijke groep jongeren vergroten.

De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden.

Kijk ook op www.spark-online.nl en www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,