Persuitnodiging: Visie op 2008

03/12/2007 16:27



Rabobank Nederland



Beste redactie,

Graag wil Rabobank Nederland je uitnodigen voor het bijwonen van de bijeenkomst 'Visie op 2008'. De Visiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 december 2007 vanaf 15:30 uur in het Auditorium van Rabobank Nederland in Utrecht.

Bij deze gelegenheid presenteert de bank voor alweer het 19e jaar haar Visiepublicatie. Hierin geeft Rabobank Nederland haar verwachtingen voor de nationale en internationale economische en monetaire ontwikkelingen voor het komend jaar.

Dit jaar ligt het accent op het onderwerp Arbeid; de spanningen op de arbeidsmarkt om geschikte mensen te vinden lopen steeds hoger op. In de nabije toekomst zal vergrijzing ons dwingen om hier structurele en creatieve oplossingen voor te vinden. Hoe zijn er meer mensen te motiveren aan het werk te gaan en te blijven?

De themastudie voor de Visie op 2008 heeft als titel: 'Europa - Verleden, Heden en Toekomst'. In deze uitgave wordt ingegaan op de economische en financiële aspecten van de Europese eenwording.

Na een inleiding door Hans ten Cate, lid raad van bestuur Rabobank Nederland, zal Bert Heemskerk, voorzitter raad van bestuur Rabobank Nederland, de Visie op 2008 presenteren. Wij zijn verheugd Lousewies van der Laan bereid te hebben gevonden om haar reactie hierop te geven. Zij is voormalig lid van het Europees Parlement en oud-fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, thans werkzaam voor de VN op het gebied van klimaatverandering. Zij zal speciaal ingaan op de vraagstukken die in Euroland het hoofd geboden worden en de gevolgen voor Nederland. De presentaties worden gevolgd door een forumdiscussie.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar c.dord@rn.rabobank.nl

Adresgegevens:
Auditorium van Rabobank Nederland
Croeselaan 28
3521 CB Utrecht