Gemeente Geldermalsen

Geldermalsen werkt mee aan Nordic Walkingroute

5 december 2007 - Geldermalsen ondersteunt het initiatief van wandelsportvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen voor de aanleg van een Nordic Walking wandelroute door de gemeente. Naast de goedkeuring van het plan en het aanbrengen van bewegwijzeringborden steunt Geldermalsen het plan met een bijdrage van 7500 euro.

Route door Beesd en Geldermalsen
De route krijgt een lengte van 20 kilometer en loopt door de kernen Geldermalsen en Beesd. De treinstations zijn in de route opgenomen. Het is ook mogelijk om de route in delen van 5 of 10 kilometer te lopen. De route loopt langs bestaande paden en wegen en wordt halverwege 2008 gerealiseerd.

Toerisme
Het meewerken aan deze toeristische wandelroute past in het Geldermalsense toeristische beleid en het regionale toeristische-recreatieve visie- en actieplan Rivierenland 2007-2011. Het plan heeft als doelstelling het bevorderen van de economische groei op het gebied van toerisme en recreatie in Rivierenland, passend bij de aard en de schaal van het landschap, de kernen en de bevolking. Bevorderen van wandeltoerisme sluit daar goed op aan. In beide beleidsplannen staat ook de ambitie tot uitbreiding van de wandel mogelijkheden genoemd. Met deze Nordic Walking wandelroute breidt het bestaande routenetwerk voor eigen bewoners en toeristen uit.

Trend
De Nordic Walking route speelt in op een sportieve trend die leidt tot meer bewegen van groepen burgers. Dat levert bovendien belangrijk raakvlakken met, en impulsen voor sport en gezondheid op.

Bij de uitvoering wordt een adviesbureau en Nordicwalkingnet.nl betrokken. Zij zijn expert op het gebied van ontwikkeling en beheer van Nordic Walking routes.