Gemeente Zijpe


2007-12-04 Sportservice Noord-Holland organiseert opleiding gymnastieklessen voor senioren
senioren in beweging

Gymnastieklessen geven aan senioren is ontzettend leuk. Van de lesgever wordt echter wel specifieke kennis gevraagd. Ouder worden heeft immers consequenties voor de belastbaarheid van deelnemers.

Onder de noemer van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) wordt al vele jaren een scala aan bewegingsactiviteiten georganiseerd voor fitte en minder fitte senioren. MBvO staat voor actieve ontspanning, samen met leeftijdsgenoten, gericht op behoud van gezondheid en conditie.

In Noord-Holland nemen wekelijks duizenden enthousiaste bewegers van 60 tot ver over de 90 jaar, deel aan lessen MBvO-Gymnastiek. Dat aantal zal toenemen gezien het feit dat het aantal ouderen toeneemt. Bovendien zijn de ouderen van nu er steeds vaker van overtuigd, dat lichamelijk actief zijn een steentje bijdraagt aan hun gezondheid. De MBvO-bewegingsactiviteiten, vinden overdag plaats en staan onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Zij hebben een door het ministerie van VWS erkende opleiding gevolgd.

Deze opleiding wordt in Noord-Holland georganiseerd door Sportservice Noord-Holland. Dit is het provinciale organisatieadviesbureau op het gebied van sport en bewegen. Sportservice constateert dat er in Noord-Holland een tekort aan gediplomeerde leiding ontstaat. Daarom start binnenkort de MBvO-opleiding Gymnastiek. Een folder met alle gegevens over de opleiding is beschikbaar.

De informatieochtend voor potentiële cursisten vindt plaats op zaterdag 15 december in Haarlem.

Aan de informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden, wel is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Aanvragen informatiefolder met aanmeldingsformulier bij:

Sportservice Noord-Holland, Tineke Kegel, Postbus 338, 2000 AH Haarlem, Tel: 023-531 94 75, e-mail tkegel@sportservicenoordholland.nl