Senternovem


05-12-2007 | Terugblik Informatiemiddag KP7 Energie en Milieu

Op 29 november jl. organiseerde EG-liaison in Utrecht een informatiedag over de tweede call van KP7 Environment (including Climate Change) en Energy.

De opkomst was hoog en tijdens deze succesvolle bijeenkomst zijn alle relevante elementen voor indiening in deze tweede ronde van het Zevende Kaderprogramma in een gevarieerd programma aan bod gekomen. De diverse sprekers, waaronder Programma Comité leden en EG-Liaison adviseurs hebben alle in's en out's behandeld van het indieningproces, en de specificaties van beide thema's in deze tweede call. Tevens zijn ook de voorlopige resultaten van de eerste call KP7 Environment (including Climate Change) en Energy besproken. Bovendien zijn de algemene regels van deelname aan KP7 in de plenaire middagsessie verduidelijkt. De interesse in de zaal bleek aanzienlijk, o.a. uit geanimeerde discussies tussen de zaal en de aanwezige Programma Comité leden en de vele vragen tijdens en na de bijeenkomst.

Hieronder treft u de handouts aan van alle presentaties van deze dag, en deze zijn zeer bruikbaar voor diegenen die in deze eerste ronde een projectvoorstel willen indienen voor de thema's Environment (including Climate Change) en Energy.

Dagprogramma - Richard van der Walle (EG-Liaison)

KP7 Milieu inclusief Klimaatveranderingen - Robbert Droop (VROM)

Resultaten van de eerste oproep KP7 Milieu - Maaike Beld (EG-Liaison)

Aandachtsgebieden van de tweede oproep KP7 Milieu - Ashna Raghoebarsing (EG-Liaison)

Dienstverlening EG-Liaison - Richard van der Walle (EG-Liaison)

Algemene informatie over 'regels voor deelname' - Michael Schijns (EG-Liaison)

KP7 Energie - Richard van der Walle (EG-Liaison)

KP7 en EOS programma - Richard van der Walle (EG-Liaison)

Resultaten van de eerste oproep KP7 Energie - Madelon de Ruiter (EG-Liaison)

Aandachtsgebieden van de tweede oproep KP7 Energie - Richard van der Walle (EG-Liaison)