Gemeente Deventer

Brink

Bronzen legpenningen voor H. Overmaat en A. Brink

Henk Overmaat en Aalt Brink ontvingen op 5 december uit handen van wethouder Ina Adema een bronzen legpenning. Beiden zijn, vanuit de bewoners, in verschillende functies al jaren bezig met de herstructureringsplannen van het Landsherenkwartier. Zij nemen afscheid van hun actieve bemoeienis met het Landsherenoffensief. Burgemeester en wethouders van Deventer hebben besloten hen de penningen toe te kennen.

Henk Overmaat
Henk Overmaat heeft na jaren van verschillende functies, eind oktober kenbaar gemaakt dat hij zijn huidige functie als voorzitter van het Landsherenoffensief neerlegt. Hij moet het vooral om gezondheidsredenen wat rustiger aan gaan doen.

Aalt Brink
Aalt Brink heeft, als medeoprichter van het Landsherenoffensief, dit jaar ook aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden voor de bewonersorganisatie. Aalt is verhuisd naar het Oranjekwartier en heeft naast actief lid van het Landsherenoffensief ook in het wijkteam gezeten.

Landsherenoffensief
Het Landsherenoffensief is de bewonersorganisatie waarmee in 2006 een participatieconvenant is gesloten. Dit houdt in dat deze organisatie meepraat met de grootschalige vernieuwingsplannen voor het Landsherenkwartier.

Henk en Aalt zijn samen met oud-collega Jack Portier meer dan tien jaar druk geweest met maken van plannen voor deze buurt. Na de wijkontwikkelingsperspectieven in de jaren negentig zijn zij ook betrokken geweest bij de Groene Kroon van de wooncorporaties en uiteindelijk bij de ontwikkelingsvisie De Kroon van Deventer en de verdere uitwerking daarvan voor het Landsherenkwartier.

Publicatiedatum: 5-12-2007
wapwn van gemeente Deventer

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 5 december 2007