Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Nieuwe dienstregeling verbetering bereikbaarheid

5 december 2007 print

"Uithoorn wordt beter bereikbaar door een uitbereiding van het openbaarvervoernet en dat is waar mijn voorganger zich sterk voor heeft gemaakt. In het beginstadium van een concessie geeft de gemeente wensen en behoeften aan en mijn voorganger heeft daarbij hoog ingezet," aldus Maarten Levenbach, wethouder Verkeer en Vervoer, "En dat was nodig. Van het uiteindelijk verbeterde resultaat kunnen alle inwoners gebruikmaken vanaf 9 december."

In het concessiegebied Amstelland en Meerlanden zet Connexxion maar liefst circa 60% meer busvervoer in. Bovendien worden er nieuwe, volledig toegankelijke lagevloerbussen ingezet. Wethouder Maarten Levenbach: "Belangrijk is dat iedereen gebruik kan maken van de bus, maar ook dat de bussen vaker en sneller rijden. Dit wordt nu gerealiseerd met Connexxion. Inwoners kunnen nu in 30 minuten rechtstreeks naar Schiphol, maar ook de aansluiting via Amstelveen naar Amsterdam is veel beter geworden. De bus sluit aan op de tram en rijdt vaker in de spits."

Dag en nacht

Een extra winst is de nachtbus die alle nachten rijdt en Amsterdam met Schiphol verbindt via Uithoorn. Wethouder Levenbach: "Voor de komende acht jaar hebben we hiermee betere verbindingen gecreëerd. Je kunt nu vaker en ook nog elke nacht met de bus naar Uithoorn. Voor de algemene veiligheid zijn de nieuwe bussen voorzien van camera's. Al met al zie ik de bus als een goed alternatief voor het drukke autoverkeer om en door Uithoorn." Extra gemak voor de reiziger zijn de automatische `halte-afroep' en informatiedisplays in de nieuwe bussen.

Verbeterde bereikbaarheid Uithoorn

Vanuit Uithoorn wordt de frequentie in de spits naar Amsterdam Centraal verhoogd naar 10 keer per uur. Bovendien start van het busstation een nieuwe spitsdienst naar het metrostation Amstelveen Poortwachter en een nieuwe buslijn naar station Amsterdam Bijlmer. Ook de lijn naar het ziekenhuis in Amstelveen zal nu de hele dag en in het weekend rijden. "Het openbaar vervoer in Uithoorn was al goed, maar wordt nu naar een nog hoger niveau getild. Betere verbindingen, frequenter en kwalitatief prima bussen," vat Maarten Levenbach samen.

Uitproberen nieuwe busnet?

Connexxion verspreidt huis-aan-huis een overzicht met de (nieuwe) lijnen per 9 december aanstaande. Op de gemeentepagina en gemeentelijke website kunt u de grootste wijzigingen in Uithoorn terugvinden. Van 9 tot en met 31 december kunnen alle inwoners van Uithoorn en omgeving het verbeterde busnet uitproberen voor 1 euro per rit door een meerrittenkaart aan te schaffen in de bus.

Grootste wijzigingen in Uithoorn per 9 december 2007:


* Lijn 140: rijdt op werkdagen elke 10 minuten
* Lijn 142: rijdt voortaan de hele dag, de hele week, als Regioliner door naar Amsterdam.

* Lijn 144: is een nieuwe lijn tussen Uithoorn Amstelplein (ter vervanging van lijn 170) en Amsterdam Centraal.
* Lijn 146: is de nieuwe en snelle lijn voor reizigers naar Amsterdam Zuidoost.

* Lijn 147: rijdt niet langer tussen Uithoorn en Amstelveen.
* Lijn 149: rijdt voortaan via de wijk Waardhuizen in Amstelveen.
* Lijn 170: rijdt niet langer tussen Uithoorn Busstation en Uithoorn Amstelplein- dat is overgenomen door lijn 144. Vanaf het busstation rijdt lijn 170 via de Legmeer naar Amstelveen.
* Lijn 188: Uithoorn - Schiphol

* Deze nieuwe sternet lijn rijdt overdag twee keer per uur zonder omwegen en rechtstreeks over de N201 naar Schiphol in ongeveer 30 minuten.

* Lijn 198: Uithoorn - Schiphol

* Deze lijn vervalt en wordt vervangen door de snellere lijn 188.
* Lijn 251: Uithoorn Busstation - Amstelveen Poortwachter
* Reist u in de spits vanaf Amstelveen verder met lijn 51 richting Amsterdam? Dan is lijn 251 de ideale lijn. Lijn 251 rijdt in de ochtendspits acht keer per uur naar Poortwachter in aansluiting op lijn 51. In de middagspits rijdt lijn 251 in aansluiting op lijn 51 acht keer per tussen Poortwachter en Uithoorn.
* Lijn N70: Amsterdam -Uithoorn- Vinkeveen
* Nachtlijn N70 vervangt nachtlijn 270. Lijn N70 rijdt alleen in de nachten van donderdag op vrijdag, vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.

* Lijn N72: Amsterdam - Schiphol

* Lijn N72 rijdt alle nachten van de week tussen Amsterdam Centraal en Schiphol via Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer.

Kijk voor meer informatie op www.connexxion.nl. ^