Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Putselaan en Hillelaan klaar voor gebruik

Kinderen van basisscholen uit vier wijken in de deelgemeente Feijenoord gaan vrijdag 14 december vol goede moed aan de slag met rubber, plastic, kurk en blik.

Veiligheid en Vervoer
In vijf verwarmde tenten op het Afrikaanderplein aan de Pretorialaan knutselen ze onder begeleiding autos, fietsen en andere voertuigen in elkaar. Op deze wijze geven ze aandacht aan de vernieuwde Putselaan en Hillelaan. De workshop, met als thema Veiligheid en Vervoer, is de start van het openingsfeest voor beide lanen.

Opening om 13.45 uur
Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Gülami Yesildal (deelgemeente Feijenoord) openen op vrijdag 14 december om 13.45 uur de vernieuwde Putselaan en Hillelaan. Alle feestelijkheden en activiteiten vinden plaats op het Afrikaanderplein.

Programma 14 december
13.00 uur start workshop Veiligheid & Vervoer op het Afrikaanderplein voor kinderen van deelnemende basisscholen uit de Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis en Katendrecht
13.30 uur poffertjes, vers fruit en warme chocolademelk voor iedereen! 13.45 uur opening vernieuwde Putselaan en Hillelaan door wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Gülami Yesildal 15.30 uur bekendmaking 1e, 2e en 3e prijs workshop Veiligheid & Vervoer
16.00 uur einde

Doorstroming en verkeersveiligheid
De matige doorstroming en de verkeersonveiligheid ter plekke maakten de werkzaamheden in de Putselaan en Hillelaan noodzakelijk. Daarnaast was het gebied toe aan groot onderhoud. De vernieuwde lanen leveren, naast een sterk verbeterd verkeerskundig ontwerp, een belangrijke bijdrage aan het openbare gebied in de Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof en Katendrecht.