Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 27 november 2007

Aanwijzen toezichthouders en medewerkers belastingen

Het college van burgemeester en wethouders moet erop toezien dat verschillende wetten nageleefd worden. Hiervoor wijst het college diverse ambtenaren aan die deze taak namens het college van burgemeester en wethouders uitvoeren, dit zijn de toezichthouders. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders besloten diverse functieprofielen aan te wijzen op grond van artikel 5:11 Algemene wet bestuursrecht. Het gaat hier om toezichthouders op grond van de volgende wetten: Wet milieubeheer, Wet op de ruimtelijke ordening, Wet bodembescherming, Algemene plaatselijke verordening en de Brandweerwet. Ook heeft het college van burgemeester en wethouders diverse functieprofielen en personen aangewezen voor het uitvoeren van de Wet Rijksbelastingen en de Wet waardering onroerende zaken. Het gaat hier onder meer over het aanwijzen van de belastingdeurwaarder. Deze besluiten treden in werking op 1 januari 2008.

Kapvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft in het belang van natuur-, landschaps-, dorps- of stadsschoon geen kapvergunning verleend voor vier berken ter hoogte van De Hoef 2 in Nistelrode.

Bouwvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen bouwvergunning te verlenen voor het vernieuwen van een vrijstaand bijgebouw aan de Vinkelsestraat 73 in Heesch omdat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan.

Antennemasten

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het vervangen van een lichtmast door een antennemast op het tennispark De Hoef omdat het in strijd is met het bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders stemt in principe in met een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 3 WRO voor het plaatsen van een antennemast aan de Goorstraat in Heesch, omdat deze mast binnen de uitgangspunten uit de beleidslijn antennes en zendmasten past.