BOVAG

05-12-2007
Je vindt 't met VOS

BOVAG-ABA ontsluit onderhoudsinfo jonge autos voor leden

BOVAG-afdeling ABA komt begin volgend jaar met een eigen technisch informatiesysteem. ABA-leden worden er door in staat gesteld onderhoud en reparatie aan met name jonge autos gemakkelijker volgens fabrieksspecificaties uit te voeren. En dat is noodzakelijk om de fabrieksgarantie te waarborgen.

Het Voertuigen Onderhoudsinformatie Systeem, kortweg VOS, is voor een belangrijk deel gratis te raadplegen voor ABA-leden. Toegang tot officiële onderhoudsintervallen en bijbehorende opsomming van voorgeschreven werkzaamheden is vanaf begin 2008 onderdeel van het ABA-lidmaatschap.
Bedrijven die via VOS ook toegang willen tot technische handboeken en arbeidswaarden betalen daarvoor een vergoeding die fors onder de marktprijs ligt. Betalen kan per tik, voor incidenteel gebruik, of in de vorm van een abonnement. ABA-leden krijgen in het eerste jaar 40 procent korting op zon abonnement. De jaren daarna is de korting afhankelijk van het aantal VOS-abonnees.

ABA-voorzitter Bertho Eckhardt: VOS is voor ABA-leden een heel belangrijk stuk gereedschap. De onafhankelijke autobedrijven krijgen steeds vaker hele jonge autos in de werkplaats; niet in de laatste plaats vanuit de zakelijke markt. En dan is het zaak om over de juiste informatie te beschikken. Die informatie is dankzij Europese wetgeving nu formeel voor iedereen toegankelijk. Maar in de praktijk is het voor een individueel bedrijf soms een hele klus de juiste gegevens snel boven tafel te krijgen. VOS is dan een heel handig, om niet te zeggen noodzakelijk hulpmiddel. De gratis module is voldoende om conform fabrieksspecificaties onderhoud te plegen. Wie meer wil, bijvoorbeeld in het geval van een wat ingewikkelder reparatie, kan tegen een scherpe prijs de benodigde info bij VOS opvragen. Ik verwacht dat VOS de beste vriend wordt van elke ABA-monteur. Niet in de laatste plaats omdat VOS werkt op basis van het kenteken, daar wordt alle technische info aan gekoppeld. Zeer gebruiksvriendelijk en tijdbesparend is dat.

VOS past in de ambitie van de onafhankelijke autobedrijven om een grotere rol te gaan spelen op de zakelijke markt. Eerder dit jaar introduceerde BOVAG-afdeling ABA het Lease Service Center, een certificering van autobedrijven op basis van mede door leasemaatschappijen opgestelde criteria. Een LSC-bedrijf is geoutilleerd om autos uit de zakelijke markt te onderhouden en repareren. Eckhardt: Toegang tot een goed technisch informatiesysteem is een van de harde voorwaarden voor kandidaat bedrijven om het LSC-schild aan de muur te mogen bevestigen. Met VOS zit dat wel goed. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 05-12-2007