Gemeente Coevorden

Werkzaamheden reconstructie Noord-Sleen van start

Deze week beginnen de eerste werkzaamheden voor de reconstructie van Noord-Sleen. De reconstructie bestaat uit drie onderdelen: de riolering wordt vernieuwd en uitgebreid, de verkeersveiligheid wordt verbeterd door onder meer het instellen van 30-kilometerzones en de wegverharding wordt vervangen door klinkers.

De reconstructie van Noord-Sleen is een omvangrijke klus, die tot in de nazomer van 2008 gaat duren. Het werk gebeurt in fasen, zodat het dorp steeds bereikbaar en begaanbaar blijft. Deze week zijn de inwoners door de gemeente en de aannemer geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden.

Riolering
De riolering in Noord-Sleen wordt flink aangepakt, omdat deze niet meer voldoet aan de landelijke norm. Naast het bestaande riool wordt een regenwaterriool aangelegd; dit geldt voor de Dorpsstraat (tussen de Middelesweg en de Emmerstraat) en de Binnenweg (tussen de Boerhoornstraat en de Waterkampenweg). Tegelijk met de aanleg van het regenwaterriool wordt het bestaande riool vervangen.

30-kilometer zones
De verkeersveiligheid in Noord-Sleen wordt verbeterd door het sluipverkeer richting Sleen zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt een drempel aangelegd in de Binnenweg achter de kruising met de Ermerweg. Daarnaast worden alle wegen in Noord-Sleen uitgevoerd als 30-kilometerwegen, behalve de Middelesweg. De breedte van de wegen wordt naar maximaal 5 meter, met uitzondering van de Binnenweg en de Waterkampenweg, die 4 meter worden met aan weerszijden grasblokken.

Planning

De volgende wegen en kruisingen worden aangepast:

Straat Startdatum Oplevering Waterkampenweg Week 49 (2007) Week 51 Kampakkers Week 2 (2008) Week 22 (2008) Dorpsstraat/Odoornerweg Week 2 Week 18 Binnenweg (incl. riool) Week 8 Week 19 Markeweg (incl. deel Boerhoorn en Dorpsstraat) Week 24 Week 38 (m.u.v. week 20 t/m 23)
Kruising Emmerstraat/Dorpsstraat Week 25 Week 28 Zuidmarsweg Week 14 Week 17

Het werk in Noord-Sleen wordt uitgevoerd door Hoornstra Aannemingsbedrijf in Nieuw Buinen. Voor vragen over de planning kunt u contact opnemen met gemeente Coevorden, Jan Olthof via 0524-598159.