Gemeente Dongen


Genomineerden Vrijwilligersprijzen 2007 bekend

Na een pittig juryberaad, zijn de genomineerden voor de vrijwilligersonderscheidingen van de gemeente Dongen gekozen. In de categorie Vrijwilliger van het jaar zijn de heer Pieter den Boer, de heer Will van Gils en mevrouw Jeanne Jochems genomineerd. De Adviescommissie Wonen, het Oranjecomité Dongen en Omroep Dongen maken kans op de onderscheiding Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Een prachtige selectie. Zo zie je maar hoe breed het vrijwilligerswerk in de gemeente wordt opgepakt, aldus wethouder Piet Panis. Hij reikt de oorkondes uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari van 19.30 tot 21.00 uur in de Centrale hal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom!

Pieter den Boer is genomineerd vanwege zijn inzet voor het cultureel erfgoed in Dongen. Hij geeft leiding aan het Dongha museum, werkt mee aan de Open Monumentendag en Dongen Uit de Kunst, is erelid van toneelvereniging Kunst naar Kracht en maakt onder andere deel uit het van het Toeristisch Recreatief Actieplatform.
De heer Will van Gils maakt kans op de Vrijwilligersprijs omdat hij vanuit het project Wonen Zorg en Service in de Wijk (WZSW) veel klusjes doet en ouderen werft. Daarnaast is hij actief voor stichting de Zonnebloem en staat hij elke vrijdagavond achter de bar bij de Volckaert.
Tot slot is mevrouw Jeanne Jochems genomineerd omdat zij onder andere namens stichting de Zonnebloem altijd klaar staat voor alleenstaande en of zieke ouderen en collecteert voor veel goede doelen.

Vrijwilligersorganisatie
De Adviescommissie Wonen dingt mee naar de Vrijwilligersprijs omdat de leden heel veel tijd steken in het bekijken van alle tekeningen van bouwplannen. Ze brengen daar praktische adviezen over uit en bezoeken relevante commissievergaderingen, informatiebijeenkomsten, klankbordgroepen en wijkraden.
Koninginnedag in Dongen is al jaren een groot feest voor jong en oud dankzij de inzet van het Oranjecomité Dongen. Reden voor de jury om de vrijwilligers te nomineren.
De vrijwilligers van Omroep Dongen zorgen ervoor dat geen nieuwtje onopgemerkt blijft dankzij de actuele website www.omroepdongen.nl. Wie weet vallen de vrijwilligers van deze stichting in de prijzen!

Meer informatie
Meer weten over de genomineerden? Klik hier voor een uitgebreide toelichting.

Laatst gewijzigd: 5-12-2007